פוקצ'ה

מתכון להכנת פוקצ'ה חמה בניחוח איטלקי בעבודת יד שמגיעה הישר מהתנור הביתי עם כל התוספות שאוהבים. מתכון גל אבירם, שף וצלם אוכל ובאדיבות סולתם

פוקצ'ה איטלקית בתבנית רוסטר השף גיל אבירם וסולתם צילום גיל אבירם
פוקצ'ה איטלקית בתבנית רוסטר השף גיל אבירם וסולתם צילום גיל אבירם

מצרכים

קילו קמח לחם קשה (שטיבל 2)

1 כפית שטוחה שמרים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

800 סמ"ק מים פושרים

תוספות: מלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל החומרים בכף עץ ומכסים לשעה.

לאחר שעה, מקפלים את הבצק מארבע פינות כלפי פנים, מכסים ומתפיחים לחצי שעה.

נחזור על פעולת הקיפולים 4 פעמים כל חצי שעה.

לאחר חצי שעה, יוצקים 4-5 כפות שמן זית על התבנית, מעבירים את הבצק לתבנית ובידיים משומנות פורסים אותו בעזרת האצבעות.

ניתן להוסיף את המלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה לפי הטעם האישי.

מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה.

אופים בתנור חם מאוד בחום של 220 מעלות עד שהפוקצ'ה שחומה ותפוחה.