טארט שוקולד מהיר וקל להכנה

מתכון להכנת טארט שוקולד מהיר וקל להכנה באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

טארט שוקולד מהיר וקל להכנה צילום Teka Studio

מרכיבים (8 אנשים)

240 גרם תה ביסקוויטים

110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

250 גר' שוקולד מריר

900 מ"ל חלב 3%

50 מ"ל אספרסו

40 גרם אבקת ג'לטין

50 גרם סוכר

50 גרם אגוזי מלך קצוצים ושוקולד צ'יפס לקישוט

אופן הכנה

מרסקים את הביסקוויטים בקערה, ממיסים את החמאה קלות ומערבבים יחד עד לקבלת בצק אחיד.

מכסים את הבסיס והדפנות של תבנית טארט משומנת בקוטר 25 ס"מ, ההדקים היטב ומשאירים במקרר או במקפיא להתקשות מעט.

למילוי, קוצצים את השוקולד ומחממים אותו על אש נמוכה בסיר יחד עם החלב, הקפה, הסוכר, אבקת הג'לטין והשוקולד. יש לשמור על ערבוב קבוע בזמן שהשוקולד נמס עד לקבלת קרם אחיד.

יוצקים בזהירות על בסיס הביסקוויטים ומצננים לטמפרטורת החדר לפני שמכניסים למקרר. יש לאפשר לטארט להתייצב לפחות 4 שעות לפני ההגשה – עם עדיפות ללילה מלא בקירור.

לפני הגשה: מקשטים באגוזים קצוצים ושוקולד צ'יפס.