טעם הטבע מכריזה על יום החמין הישראלי

טעם הטבע מקבוצת שטראוס הרימה את הכפפה והחל מהשנה, יום חמישי הראשון של חודש ינואר, שהשנה חל בתאריך 5.1, הוקדש למאכל הישראלי החורפי האולטימטיבי – החמין.

חמין צילום טעם הטבע קבוצת שטראוס
חמין צילום טעם הטבע קבוצת שטראוס

חמין הוא תבשיל אהוב במיוחד בימים קרים. על פי סקר שנערך על ידי מכון המחקר שילוב I²R,  עבור טעם הטבע של קבוצת שטראוס, בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית דוברת העברית בקרב 500 משיבים בגילאי 18-70, נמצא כי 90 אחוז מהנשאלים שאוכלים חמין אוהבים לאכול חמין, 51 אחוז טוענים שהחמין נתפס כמתאים ביותר לאכילה בשבת חורפית.

לאחר מכן המאכלים המועדפים בשבת חורפית הם מרק, תבשיל בשר, בעוד הג'חנון זוכה רק ב-7 אחוז שמעדיפים לאכול אותו בשבת חורפית, בעיקר מעל גיל 30. מעל 70 אחוז מאוכלי החמין, אוכלים חמין לפחות פעם בחודש, כאשר יותר גברים מעידים על עצמם שהם לא אוכלים חמין מאשר נשים.

כ-80 אחוז אוכלים חמין בעונת החורף. כמו כן, 66 אחוז מעדיפים לבשל את הרכיבים בסיר אחד ללא הפרדת שקיות, ולא יוותרו על שעועית, תפוחי אדמה ובשר בקר בתבשיל החמין שלהם, בעוד 16 אחוז מעדיפים חמין מפורק, כלומר כל מרכיב מבושל בשקית נפרדת.

בנוסף, התגלו נתונים מפתיעים, ביניהם: 18 אחוז אוכלים חמין גם בעונת הקיץ, יותר צעירים ממבוגרים ולמעלה מ-70 אחוז מוותרים על האורז מבין רכיבי החמין הקלאסיים.

תבשיל של שבת חורפית

יש המון גרסאות לחמין, תבשיל קדרה של שבת, המזוהה עם המטבח היהודי. הקדרה מתבשלת כל הלילה בחום נמוך ומוגשת בצהרי יום שבת. רכיביו של החמין משתנים לפי מטבחי העדות השונות, אך בדרך כלל החמין מכיל בשר בקר, תפוחי אדמה, קטניות כמו חומוס ושעועית, חיטה, גריסים וביצים קשות. לאחר שעות רבות של בישול, הופך צבעו לחום כהה, רכיביו מקבלים גוון אחיד ובבוקר  יום שבת הניחוחות הנהדרים של החמין ממלאים את הבית.

לא הרבה יודעים, אבל לחמין יש לא מעט יתרונות בריאותיים ותזונתיים: שילוב נכון של חלבון, פחמימות, סיבים תזונתיים וערכים גבוהים של ויטמינים ומינרלים ייצרו עבורנו מנה מגוונת, מאוזנת, משביעה וטעימה בקערה אחת.

מתכון לחמין צמחוני