פסטה פוזילי ברוטב עגבניות שרי ובזיליקום

פסטה יכולה להיות הכוכבת של כל ארוחה חלבית. מותג הפסטה האיטלקי  ברילה, מציע מתכון להכנת פסטה פוזילי ברוטב עגבניות שרי בזיליקום, עם אשכול  עגבניות שרי צלויות, המון עשבים וקרעי מוצרלה באפלו.

פוזילי ברוטב עגבניות שרי צלויות שום ומוצרלה בפאלו צילום רונן מנגן
פוזילי ברוטב עגבניות שרי צלויות שום ומוצרלה בפאלו צילום רונן מנגן

רשימת חומרים ל-4 מנות

1 חבילת פסטה קצרה פוזילי (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן

8 כפות רוטב עגבניות ובזיליקום, ברילה

להגשה

20 עגבניות שרי

1 בצל חתוך לרצועות דקות

6 שיני שום פרוסות

3 ענפי תימין

3 גבעולי בזיליקום

6 כפות שמן זית

2 פלפל צ'ילי שלמים

מלח אטלנטי לפי הטעם

לקישוט

2 כדורי מוצרלה די בפאלו (או כל מוצרלה טרייה) קרועים לפיסות

אופן ההכנה

על תבנית צלייה מסדרים עגבניות שרי, בצל, שום, תימין, בזיליקום, שמן זית, צ'ילי ומלח.

צולים בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-8 דקות, עד שמשחים.

מוסיפים לסיר בישול הפסטה את הפסטה המבושלת ואת רוטב העגבניות, מחממים ומערבבים היטב.

מעבירים לקערת הגשה, מסדרים מעל את תערובת עגבניות השרי הצלויות וקרעי המוצרלה ומגישים מיד.