סוכריות עוף במטבל פירות יער

מתכון להכנת סוכריות עוף במטבל פירות יער באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

סוכריות עוף במטבל פירות יער צילום Teka Studio
סוכריות עוף במטבל פירות יער צילום Teka Studio

מרכיבים

שוקי עוף

2 כפות פפריקה

1 כפית קארי

פלפל

מלח

10 פרוסות פסטרמה הודו איכותית לבחירתכם

מרכיבים לרוטב

4 כפות מרגרינה בטעם חמאה

5 כפות דבש

100 גרם סוכר חום

200 גרם פירות יער

מרכיבים לקישוט

עירית

הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

עבור הסוכריות, מנקים את עצם העוף מהעור ודוחפים את הבשר מעלה לכדי יצירת המראה של הסוכרייה.

מערבבים את כל התבלינים יחד עם מלח בקערה ומצפים את סוכריות העוף בתערובת.

מגלגלים את פרוסות הפסטרמה מסביב לבשר העוף ומכסים את העצם בנייר אלומיניום בכדי למנוע שריפה שלה.

מסדרים את השוקיים הפוך במדף האפייה בין הרווחים של הרשת.

אופים בתוכנית גריל עליון טורבו כשהחום בתוך העוף מגיע ל-65 מעלות צלזיוס.

כשהעוף מגיע ל-65 מעלות צלזיוס, מוציאים את העוף מהתנור ומעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות כשהוא במצב טיגון אוויר חם.

עבור הרוטב, ממיסים מרגרינה בטעם חמאה, ואז מוסיפים את פירות היער, הדבש והסוכר.

מבשלים 15 דקות או עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש, טוחנים, מסננים ומניחים בצד.

טובלים את השוקיים ברוטב ומניחים אותם בחזרה על הרשת לבישולם כשהם תלויים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מתקרמל.

מגישים עם מעט רוטב ומקשטים בעירית.