לזניה חצילים – גבינות בזיליקום וחצילים קלויים

בלה לזניה – גבינות, בזיליקום וחצילים קלויים – ארביאטה – רוטב עגבניות פיקנטי לבישול איטלקי מתכון של השף רועי רונן רשת חנויות Spices

מתכון להכנת בלה לזניה גבינות בזיליקום וחצילים קלויים צילום יחסי ציבור
לזניה חצילים – בלה לזניה גבינות בזיליקום וחצילים קלויים צילום יחסי ציבור

חומרים

 2 צנצנות רוטב ארביאטה RUMMO

1 שפורפרות רסק עגבניות Petti

1 חבילה עלי לזניה מוכנים של רומו

1 צרור עלי בזיליקום טרי

שמן זית איכותי

3 חצילים

מלח \ פלפל לבן לפי הטעם

250 גרם מוצרלה טבעונית לפיצה- violife

250 גרם צהובה טבעונית פרוסה  violife

אופן הכנה

מקלפים חצילים, חותכים לאורך פרוסות בעובי של חצי ס"מ וצולים בתנור בשמן זית עד שיקבלו צבע שחום. מניחים בצד על נייר סופג.

בתבנית זכוכית חסינת חום של קיטשן ארט מסדרים שכבות שכבות. שופכים מעט רוטב ארביאטה, מעליו מסדרים עלה פסטה.

מעליו פרוסות חצילים קלויים, מלח ופלפל לבן, מזלפים רסק עגבניות ומעליהם גבינה צהובה פרוסה טבעונית, מעליה ושוב לפי אותו הסדר.

את השכבה העליונה עושים מוצרלה טבעונית מגורדת.

ומקשטים למעלה בעלי בזיליקום.

מכניסים לתנור בחום בינוני  200 מעלות עד לקבלת לזניה יציבה ומושחמת.