בלה לזניה – גבינות, בזיליקום וחצילים קלויים – ארביאטה – רוטב עגבניות פיקנטי לבישול איטלקי מתכון של השף רועי רונן רשת חנויות Spices
חומרים
2 צנצנות רוטב ארביאטה RUMMO
1 שפורפרות רסק עגבניות Petti
1 חבילה עלי לזניה מוכנים של רומו
1 צרור עלי בזיליקום טרי
שמן זית איכותי
3 חצילים
מלח \ פלפל לבן לפי הטעם
250 גרם מוצרלה טבעונית לפיצה- violife
250 גרם צהובה טבעונית פרוסה violife
אופן הכנה
מקלפים חצילים, חותכים לאורך פרוסות בעובי של חצי ס"מ וצולים בתנור בשמן זית עד שיקבלו צבע שחום. מניחים בצד על נייר סופג.
בתבנית זכוכית חסינת חום של קיטשן ארט מסדרים שכבות שכבות. שופכים מעט רוטב ארביאטה, מעליו מסדרים עלה פסטה.
מעליו פרוסות חצילים קלויים, מלח ופלפל לבן, מזלפים רסק עגבניות ומעליהם גבינה צהובה פרוסה טבעונית, מעליה ושוב לפי אותו הסדר.
את השכבה העליונה עושים מוצרלה טבעונית מגורדת.
ומקשטים למעלה בעלי בזיליקום.
מכניסים לתנור בחום בינוני 200 מעלות עד לקבלת לזניה יציבה ומושחמת.