כבכל שנה, כבר 14 שנים שבוע שמן הזית הבינלאומי טרה אוליבו מתקיים בישראל בחודש יוני. טרה אוליבו הינו אחד מאירועי שמן הזית החשובים בעולם. השנה האירוע התקיים במלון יערים במעלה החמישה. מאות אורחים ומשתתפים התכנסו לאירוע הכרזת הזוכים וטעימת הזהב הגדולה.
החזון של מארגני טרה אוליבו הוא לקדם את שמן הזית כתית מעולה הישראלי, להעלות את קרנו בארץ ובעולם וזאת, באמצעות העלאת המוטיבציה של היצרנים לשיפור איכות השמנים.
התחרות מהווה כלי מצוין להערכה אובייקטיבית של איכות שמני הזית וכלי שיווקי לקידום מותגי השמנים (אם כמובן זוכים בפרסים בתחרות).
TerraOlivo 2023 במספרים:
567 שמני זית שונים הגיעו ממדינות העולם ביניהן ספרד, איטליה, יוון, פורטוגל, תורכיה, ברזיל, ארגנטינה, אוסטרליה וארצות הברית
199 שמנים מתוכם היו שמני זית כתית מעולה ישראלים
80 אזורי גידול (טרואר) שונים בעולם מהם הגיעו שמני הזית
39 שופטים בינלאומיים, טועמי שמן זית בכירים, שפטו בתחרות השנה
58 שמנים ישראליים זכו במדליית Grand Prestige Gold – המדליה הגבוהה ביותר אליה בתחרות
להלן הזוכים הישראליים העיקריים:
שמן הזית הישראלי הטוב ביותר לשנת 2023 הוא יד מרדכי קלאסיק
יד מרדכי קטף את התואר מותג שמן הזית הישראלי הטוב בתחרות.
משק שילוח מהגליל זכה בתואר מותג הבוטיק הישראלי הטוב ביותר.
שמן הזית גרין פילד של Levant הוא שמן הזית הישראלי הטוב ביותר מבין מותגי הבוטיק.
שמן הזית המשפחתי הטוב בישראל הוא משק נעמי קורטינה מדרום רמת הגולן
בית הבד BVS Premium Jerusalem Olive Oil הוא בית הבד הטוב ביותר בתחרות
הזוכים בקטגוריות הזנים העיקריים בתחרות :
שמן הזית מזן סורי הטוב ביותר – ארץ גשור
שמן הזית מזן ברנע הטוב ביותר – פתור
שמן הזית מזן פיקואל הטוב ביותר – כרמי גול
שמן הזית מזן קורונייקי הטוב ביותר – משק שור וולף
שמן הזית הבינלאומי הטוב בתחרות הגיע השנה מאיטליה.
כל שמן זית שהגיע לתחרות נבדק על ידי חבר שופטים מורחב וקיבל ניקוד בהתאם לטעמו, ריחו, ולמאפיינים ייחודיים. השמנים שקיבלו ניקוד בין 65 ל-75 נקודות זכו במדליית Gold המוענקת לשמנים טובים, שאין בהם פגמים. שמני זית שקיבלו ניקוד שבין 76 ל-86 נקודות זכו במדליית Prestige Gold שמשמעותה שהם שמנים טובים מעל לרמת הבסיס של 'כתית מעולה'. השמנים שקיבלו ציון מעל ל-86 נקודות זכו במדליית Grand Prestige Gold, והם השמנים הטובים ביותר בתחרות.
אודות TerraOlivo
אייל חסון, יזם ומנהל התחרות: "תחרות TerraOlivo מתקיימת במשך 14 השנים האחרונות בישראל, התחרות מדורגת כאחת מ-5 התחרויות החשובות בעולם שמן הזית מתוך מעל 50 תחרויות המתקיימות בכל שנה בעולם. לאורך השנים, התחרות תרמה רבות לקידום תחום שמן הזית בארץ, באמצעות חשיפת השוק המקומי לעולם, הידע המקצועי של מומחי שמן הזית המגיעים בכל שנה מרחבי העולם כאורחי התחרות ונפגשים עם התעשייה המקומית".
התחרות מתקיימת בשיתוף פעולה ובחסות של ענף הזית במועצת הצמחים, ואחת ממטרותיה המרכזיות היא לקדם את שמן הזית הישראלי, בארץ ובעולם, כמוביל באיכותו ובטעמיו.