שיפודי סלמון בסגנון אסיאתי

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון להכנת שיפודי סלמון בסגנון אסיאתי מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

שיפודי סלמון וזוקיני בסגנון אסיאתי צילום TEKA STUDIO
שיפודי סלמון וזוקיני בסגנון אסיאתי צילום TEKA STUDIO

חומרים

650 גרם סלמון

100 מ"ל רוטב סויה

20 מ"ל שמן שומשום

40 מ"ל חומץ אורז

15 מ"ל דבש

1 זוקיני

3 בטטות

שמן

מלח

שמיר

הוראות הכנה

חותכים את הסלמון לקוביות ומניחים בקערה.

מוסיפים לקערה רוטב סויה, חומץ אורז, שמן שומשום ודבש ומערבבים בעדינות בידיים.

מניחים בצד להשריה למשך 15 דקות.

שוטפים את הזוקיני ובעזרת קולפן או מנדולינה, ופורסים אותו לרצועות דקות.

את אותו הדבר עושים עם הבטטות.

מסננים את הסלמון מהמשרה ומשפדים את קוביות הסלמון ואת רצועות הזוקיני כשהן מגולגלות.

צולים את השיפודים על מחבת גריל עם מעט שמן עד שהסלמון הופך שחום.

בטיגון עמוק, מטגנים את הבטטות עד שאלה מתקשות והופכות לפריכות. מסננים מהשמן ומעבירים לקערת הגשה.

לפני ההגשה, קוצצים מעט שמיר ומפזרים אותו מעל השיפודים.