חג היין בפתח וביקשנו מהסומלייה יוסי בן אודיס להמליץ לכם על 4 הכוסות לליל הסדר
יוסי בן אודיס הוא הסומלייה והבעלים של בר יין ובשר הטרקלין שברחוב נחלת בנימין בתל אביב יוסי התחיל להתאהב בעולם היין עוד כשהיה ילד וגדל בחצור הגלילית, שם היה עוזר לסדר מחסני יינות ולמד את ההבדלים בין יין אדום ללבן ובין סוגי הענבים השונים וכבר כילד היה מגיע להרצאות במסעדת ורד הגליל והקשיב בשקיקה להרצאות של אנשי יקבי רמת הגולן שהתארחו במסעדה. את תחילת דרכו המקצועית התחיל כמנהל במסעדות "נחלים" ו"אחוזת דוברובין" ואז בשנת 2000 הגיע בן אודיס לתל אביב. את דרכו בתל אביב התחיל את באיש הענבים שם למד ולימד ולאחר מכן עבר לעבוד כסומלייה במיטב המסעדות של תל אביב בעשור הקודם כמו פסטיס של אייל לביא, ברונו של אייל שני וכשפתח את הטרקלין שב הביתה.
בטרקלין דוגל בן אודיס במתן במה ליקבים קטנים, ליקבי בוטיק ויקבים משפחתיים ייחודיים וטובים שמפיקים כמה אלפי בקבוקי יין בלבד בשנה כמעט ולא ניתן למצוא אצלו יקבים מסחריים או יקבי בוטיק גדולים המפיקים עשרות אלפי בקבוקים בשנה. אלה גם היינות עליהם ממליץ יוסי לשולחן הסדר. שימו לב: רוב מהיינות אינם כשרים.
יקב דדה -ברברה מלבק
יקב בוטיק המייצר כ 7000 בקבוקים, היקב ממוקם בכרם מהר"ל בלב פרדס מדהים, על עבודת הייננות ממונה היינן הצעיר ביותר בארץ: אלירן חזן – בן 26. ליקב יש 3 סוגים של בלנדים : קברנה- שיראז, מרלו-שיראז והיין שאני הכי אוהב וממליץ: ברברה מלבק.
ברברה הנו זן המזוהה בעיקר עם איטליה וטעמי חמיצות והמלבק- ההפך הגמור: טעמים פירותיים
מחיר: 90 -110 שקל (לא כשר)
מפיץ: אלרן יין
יקב מרשה – פינוטאז' סירה
יקב מקסים וקטנטן, היקב מייצר כ 2000 בקבוקים תוך שימוש בענבים מהאזור של נחל גוברין, היין כשר ומוכיח שיקב בוטיק יכול לייצר יינות כשרים איכותיים גם אם הוא מייצר כמות פיצית.
בלנד זה מציג את זן הפינוטאז' במיטבו, בודדים היקבים שעובדים עם פינוטאז' שהגיע אליינו ומאוד מוכר ומקובל בדרום אפריקה.
יקב מרשה: 90-110 ש"ח (כשר)
יקב ראש פינה – שיראז
יקב מרוחק וקסום, את היקב הקים יעקוב בלום בן למשפחה ממייסדי ראש פינה לפני 125 שנים, לפעמים נדמה שיעקב פתח לעצמו ממש חוות פנטזיות בו הוא מגשים את החלומות שלו ומייצר צימוקים אורגנים, מטבל זעתר, דבש ואפילו ערק איכותי המיוצר משאריות הענבים של היין.
את ענבי השיראז מגדל יעקב בעצמו ובוצר בבציר ידני סלקטיבי- התוצאה יין מקסים ועדין בטעמיו – פשוט חוויה של מקום וחוויה של יין
90 ש"ח (לא כשר)
יקב נבות – מרלו של גיבורים
מוטי בוהדנה ואחיו תומר (הזכור ממלחמת לבנון השניה כחייל הפצוע שמסמן V בכניסה לבית חולים רמב"ם) מייצרים יין של גיבורים, לאחר שנים בתל אביב החליט מוטי לעזוב את המרכז ופתח משק חקלאי במושב צלפון שם ותומר הוא מייצרים בירות מדהימות בשם "פפו" – על שם אב המשפחה ויין מכרמים הגדלים בסמוך לישוב .
צמד האחים מציגים 2 סוגי יינות קלילים, כיפים ונעימים לשתיה, היין התיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון .
לאחר קבלת תואר "גיבור ישראל" מנשיא המדינה תומר כיום יותר עוסק בהרצאות מורשת קרב ופחות ביקב- אבל היין רק הולך ומשתפר.
90 שקל (לא כשר)
יקב בן זמרה – בן זמרה האמיתי
לאן שלא נפנה בישראל ולאיזה תחום שלא נלך תמיד ניתן יהיה למצוא את העסקים המחקים אחרים. החל ממלחמת החומוס של אבו שוקרי ועד למלחמת ה"אבי סופר" למוצרי חשמל – כולם טוענים שהם הם "המקורי" . יקב בן זמרה הוא היקב המקורי והאמיתי – ביין הקברנה המופלא הזה יש 100 אחוז ענבים המגיעים מיקב בן זמרה.
מלבד לקברנה סובניון השיק היקב יין מדהים וחדש העונה לשם ליאור (ביתו של היינן) היין מורכב מענבי קברנה ומרלו – היין התיישן 22 חודשים בחביות והוא מומלץ לרכישה למתנה וליישון ארוך
190 שקל
צילום: יחסי ציבור
{loadposition google02}