מאפה פסטה וגבינות

מאפה פסטה וגבינות ד״ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא

מאפה פסטה
מאפה פסטה וגבינות

מצרכים (ל-6 מנות)

30 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

60 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת

כוס חלב 1%

2 משולשי גבינת מון בלאן לייט

ביצה טרופה

40 גרם גבינת צ’דר מגורדת

כוס פסטה לא מבושלת (צדפים גדולים)

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

עגבנייה חתוכה לפרוסות

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה במים רותחים עד שהיא מתרככת. מעבירים לקערה.

מחממים בסיר של הפסטה את החלב עם הגבינות והביצה. בוחשים עד שהגבינות נמסות.

מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.

מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ומעבירים לתוכה את התערובת. מפזרים מעל את פרוסות העגבנייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפה משחים.

אפשר להחליף את המוצרלה בשני משולשי מון בלאן לייט, וכך המאפה יכיל ארבעה משולשים.