מרק גספצ'ו עגבניות מגי

עגבניית מגי פותחה במשך שש שנות שיתוף פעולה בין חברת הזרע לבין הפקולטה לחקלאות, בהובלת ד"ר גדי בן אוליאל. הפיתוח התבסס על הכלאה מסורתית של זני עגבניות מובחרים, תוך בחירת התכונות המיטביות של כל זן. מתכון להכנת מרק גספצ'ו עגבניות מגי.

גספצ'ו מגי חברת הזרע שפית נועה דניס צילום אורית אלפסי
גספצ'ו עגבניות מגי חברת הזרע שפית נועה דניס צילום אורית אלפסי

מרכיבים

6  עגבניות מגי

פלפל אדום

מלפפון ירוק קלוף

שן שום כתושה

חצי בצל סגול קלוף

2 פרוסות חלה, ללא הקרום

1/4 כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס

להגשה

מלפפון קלוף, חתוך לקוביות קטנות

פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות

5 זיתים שחורים קצוצים

בצל שאלוט קצוץ

הוראות הכנה

חורצים עם סכין חדה איקס בעגבניות ומניחים בקערה, יוצקים עליהן מים רותחים.
משהים לכמה דקות, מקלפים וחוצים אותן.

לאחר מכן מוציאים את הגרעינים ושמים במעבד מזון.

מוסיפים את הפלפל, המלפפון, השום, הלחם והבצל. מעבדים ומוסיפים את השמן, הלימון, המלח והפלפל, עד שהופך למחית חלקה.

מצננים במקרר ומגישים בקעריות הגשה שקופות.

לתוספת אחרונה נפזר את התוספות.