מוס שוקולד מריר ושמן זית מזן קורנייקי

יד מרדכי מציעים מתכון להכנת מוס שוקולד מריר ושמן זית מזן קורנייקי מאת השף של שטראוס יניב גור אריה

מוס שוקולד מריר ושמן זית צילום יניב גור אריה
מוס שוקולד מריר ושמן זית צילום יניב גור אריה

חומרים (8 מנות)
200 גרם שוקולד מריר 60 אחוז מוצקי קקאו
100 מ"ל שמן זית קורנייקי יד מרדכי
100 מ"ל מים
1/4 כפית מלח
קמצוץ קטנטן של פלפל שחור גרוס (מעמיק מאוד את טעמי השוקולד)
2 חלמונים
4 חלבונים
50 גרם סוכר
להגשה
שמן זית קורנייקי
מלח גס

אופן הכנה מוס
ממיסים במיקרוגל שוקולד עם שמן זית, מים ותבלינים בפולסים של חצי דקה עד לקבלת קרם חלק.
בוחשים פנימה חלמונים.
במיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.
מקפלים את קצף החלבונים לתוך קרם השוקולד בעדינות.
יוצקים לגביעים אישיים ומצננים.
להגשה
מטפטפים כפית שמן זית על כל מוס ומפזרים כמה גרגרים של מלח גס.