טאטקי סלמון עם מיונז וואסבי

טאטקי סלמון עם מיונז וואסבי המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

טאטקי סלמון עם מיונז ווסאבי ביתי צילום טקה סטודיו
טטאקי סלמון עם מיונז ווסאבי ביתי צילום טקה סטודיו

רכיבים לטאטקי סלמון

400 גרם פילה סלמון טרי נקי מעור ועצמות

80 מ"ל רוטב סויה

כפית סירופ אגבה

חצי לימון ליים

ג'ינגר

רכיבים למיונז וואסבי

ביצה אחת

חצי לימון

מלח

110 מ"ל שמן חמניות

כפית וואסבי אחת

רכיבים לקישוט

עגבניות חתוכות לקוביות

שומשום

נענע טרייה

הוראות הכנה לטאטקי סלמון

מכינים את מרינדת הסלמון על ידי ערבוב הסויה עם סירופ האגבה, מיץ ליים וג'ינג'ר מגורד.

לאחר מכן, מחממים מחבת על אש מקסימלית.

צורבים 10 שניות על כל צד, מקררים, ואז פורסים ל-4 נתחים אחידים.

הוראות הכנה למיונז וואסבי

שמים בקערת את הביצה, מיץ הלימון, המלח, הווסאבי ומעט השמן.

מתחילים להקציף.

לאחר מכן מוספים בהדרגה את השמן הנותר עד להקצפה מלאה.

ניתן להחליף את המיונז הביתי במיונז מוכן אליו מוסיפים את הווסאבי תוך ערבוב.

אופן הגשה

מסדרים את המיונז על צלחת, מניחים מעליו את פרוסות הטטאקי ומעטרים בקוביות עגבנייה, שומשום ועלי נענע לפי הטעם.