סלט חסה בוויניגרט קפה

מתכון להכנת סלט חסה בוויניגרט קפה באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

סלט חסה בוויניגרט קפה צילום TEKA studio
סלט חסה בוויניגרט קפה צילום TEKA studio

מרכיבים

70 גרם עלי חסה

30 גרם עלי רוקט

200 גרם גרגירי חומוס מקופסת שימורים

1 יחידה בטטה

6 עגבניות שרי

צ'ילי קצוץ

50 מ"ל אספרסו

20 גרם גבינת פרמז'ן טבעונית מגורדת

חומץ בן יין

מלח

פלפל

שמן זית

הכנה:

חממו את התנור ל200 מעלות.

שטפו את גרגירי החומוס והניחו בקערה. הוסיפו צ'ילי קצוץ, מלח, פלפל ושתי כפות שמן זית וערבבו היטב. לאחר מכן, הניחו במגש תנור מרופד בנייר אפיה.

קלפו וחתכו את הבטטה לפרוסות דקות והעבירו למגש המרופד.

זגגו מעל המגש שמן זית ופזרו קמצוץ מלח ופלפל.

אפו את הבטטות והחומוס בתנור למשך 30 דקות עד להזהבה.

להכנת הרוטב: ערבבו היטב בקערה את האספרסו יחד עם 4 כפות שמן זית, כפית חומץ בן יין ומעט מלח.

בקערת הגשה הוסיפו עלי רוקט וחסה, הניחו מעליהם את החומוס, הבטטות ואת עגבניות השרי חתוכות לחצאים.

הוסיפו את הרוטב מיד לפני ההגשה, ניתן לקשט בפרמז'ן טבעוני מעל.