לכבוד יום הטבעונות מציגים השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם, מתכון להכנת אושפלו טבעוני. מנה צבעונית ועשירה שמשלבת אורז, ירקות וקטניות ויכולה להתאים כארוחה בפני עצמה. האושפלו הוא מתכון מהמטבח הבוכרי, אבל מתכונים דומים של אורז, ירקות וקטניות קיימים בשורה ארוכה של מטבחים במרכז אסיה, אירן וטורקיה.
מצרכים
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
4 גזרים בינוניים חתוכים לגפרורים
2 כוסות שמן לטיגון
4 כוסות אורז יסמין שטוף
2 כוסות גרגרי חומוס מבושל
מלח
פלפל שחור
כמון
מעט כורכום
ראש שום חצוי
אופן ההכנה
מחממים שמן, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כמה דקות.
מתבלים במלח, פלפל, הרבה כמון ומעט כורכום.
מוסיפים את החומוס.
מוסיפים מים רותחים לכדי כיסוי, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
מוסיפים את האורז, מערבבים, מתבלים שוב, מכסים במים רותחים עד לכדי 2 ס"מ מעל האורז.
מבשלים תוך כדי ערבוב, עד שכל המים נספגו.
מכניסים את חצאי השום, אפשרי לשים גם פלפל חריף שלם.
מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-15 דקות.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 20 דקות.
המתכון באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il