דונאטס אפוי

דונאטס הוא אחד המאכלים המזוהים ביותר עם התרבות האמריקנית. הומר סימפסון גרם לנו להתאהב במאפה האמריקני האייקוני. בכל פינה בארצות הברית אפשר למצוא רשתות המתמחות במאפה המטוגן עם ציפויים שונים ומגוונים. המתכון לגירסה להכנת דונאטס אפוי באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

דונאטס אפוי צילום טקה סטודיו
דונאטס אפוי צילום טקה סטודיו

רכיבים יבשים

185 גרם קמח חיטה לבן

65 גרם קמח שקדים

150 גרם סוכר קוקוס

2 כפות פירורי עוגיות

1 כף שמרים יבשים

קורט מלח

רכיבים רטובים

180 מ"ל מיץ פירות טבעי

30 גרם שמן קוקוס

4 כפות לפתן תפוחים

ציפוי

80 גרם שוקולד לבן טבעוני

10 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן קוקוס

ביסקוויטים מפוררים לקישוט

הוראות הכנה

בקערה גדולה, ערבבו את כל הרכיבים היבשים.

בקערה נפרדת, ערבבו את כל הרכיבים הרטובים (שמן הקוקוס חייב להיות נוזלי).

אחדו בין הקערות וערבבו היטב.

שמנו היטב תבנית שקעים לדונאטס וצקו את התערובת לתוך השקעים.

אפו ב-180 מעלות במשך 15 דקות.

הכנת הציפוי והגשה

לאחר האפייה, הניחו את הדונאטס בצד להתקרר.

בינתיים, המיסו יחד את השוקולדים ושמן הקוקוס בבן-מארי.

לאחר הקירור, הוציאו את הדונאטס מהתבנית, צפו כל יחידה בשוקולד ופזרו מלמעלה פירורי ביסקוויטים לקישוט.