נזיד קטניות וירקות שורש

מתכון נזיד קטניות וירקות שורש באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא

נזיד קטניות וירקות שורש  צילום סטודיו חלי ממן
נזיד קטניות וירקות שורש צילום סטודיו חלי ממן

מרכיבים

חצי כוס עדשים אדומות שטופות
חצי כוס עדשים ירוקות שטופות ומושרות 10 דקות לפני הבישול
2  גזרים בינונים
1  בטטה קטנה
2  שיני שום פרוסות דק
1 שורש סלרי בינוני
1 כף שמן זית
1 שורש פטרוזיליה בינוני
1 בצל בינוני קצוץ דק
מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון, פפריקה אדומה מתוקה
3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל בכף שמן עד להזהבה

מוסיפים את השום והתבלינים פרט למלח ומאדים עוד דקה

מוסיפים את הירקות ומאדים כחמש דקות

מוסיפים את שני סוגי העדשים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כארבעים דקות או עד שהעדשים הירוקות מתרככות

מוסיפים מלח, מערבבים בעדינות ומכבים את האש

הנזיד נשאר יחסית די דליל, ניתן להוסיף כוס וחצי מים לבישול (במקום שלוש כוסות)  למרקם פחות נוזלי.