יוסף אדום – יין ראשון של יוסי בן אודיס

יוסי בן אודיס, איש היין, הסומלייה והבעלים של מסעדת הטרקלין בתל אביב, משיק יין ראשון מסוגו כאשר היינן הינו הוא עצמו. היין, יוסף אדום, הינו בלנד של קברנה סוביניון, מרלו וסירה המיוצר המשלב שלוש קרקעות מאזורי גידול שונים בארצינו ליין אחדyosef23712

הגליל, הגולן והרי ירושלים- כולם מענבי בציר 2009. בן אודיס עמל במשך שנתיים, על היין שיימכר במהדורה מוגבלת של 900 בקבוקים בלבד ובחודש הקרוב ישיק את יין הסומליירים הראשון שלו במסעדת הטרקלין.

היין, יוסף אדום, נועד להציג את טעמי אדמת ארץ ישראל על גווניה, ליצירת היין בחר בן אודיס ענבים המייצגים את אזורי הגידול העיקריים ליינות איכות. מהגליל העליון מגיע הקברנה סוביניון, המרוכז והעוצמתי, ענבי המרלו הפירותיים מגיעים מרמת הגולן והסירה המפולפל מאזור הרי יהודה". כל אחד מהזנים יושן בנפרד בחביות עץ אלון במשך 12 חודשים. לאחר ביצוע הבלנד הוחזר היין להתיישנות נוספת של 10 חודשים באותן החביות. לדברי בן אודיס: "כאוצר יין שטועם, אוהב ומקדם מידי יום את תעשיית היין הישראלית רציתי לחוות את תהליך יצירת היין מקרוב וליצור יין שיביא לידי ביטוי את מיטב של אדמת ארץ ישראל עם חותם אישי שלי כאוצר יין ישראלי".

זאת בעצם הפעם הראשונה, בה יוצר יין ממש מתחילתו, מי שאינו יינן, כי אם סומלייה. יוסי בן אודיס, נעזר בייננים מקצועיים ליצירת היין, וייצר את מה שהוא מכנה תבנית נוף הולדתו.

את אהבתו ליין גילה בן אודיס בילדותו כאשר למד רכיבה על סוסים בחווה בחצור הגלילית ותמורת השיעורים בחווה עבד כסדרן של מחסני השתייה והיין שהיו בסמוך למקום וכך התחיל הרומן של בן אודיס עם עולם היין. מאז עוסק בן אודיס בתחום, הו כיהן כסומלייה במסעדות רבות ואף ניהל בית ספר ליין. כיום בן אודיס הוא הבעלים של הטרקלין – ביסטרו בשרים ויין אותו הקים לפני כחמש שנים, בטרקלין נותן בן אודיס במה ליקבי בוטיק ישראלים מיוחדים.

יינן: יוסי בן אודיס

זני הענבים: 37 אחוז קברנה סוביניון, 33 אחוז מרלו 30 אחוז סירה

אחוז אלכוהול: 14.5 אחוז

תהליך ייצור היין: בלנד אדום זה נועד להציג את טעמי אדמת ארץ ישראל על גווניה. ליצירת היין נבחרו ענבים המייצגים את אזורי הגידול העיקריים ליינות איכות בארץ. מהגליל העליון מגיע קברנה סובניון, מרוכז ועוצמתי, ענבי מרלו מרמת הגולן וענבי הסירה הגיעו מהרי יהודה. כל אחד מהזנים יושן בנפרד בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 12 חודשים. לאחר ביצוע הבלנד הוחזר היין להתיישנות נוספת של 10 חודשים בחביות אמריקאיות .
הבקבוק – היין בוקבק בפברואר 2012 ושהה במנוחת בקבוק

פוטנציאל יישון: היין מוכן לשתיה וצפוי להתפתח היטב בבקבוק במהלך חמש שנים.

הסיפור של בן אודיס: את אהבתו ליין גילה בן אודיס בילדותו כאשר למד רכיבה על סוסים בחווה בחצור הגלילית ותמורת השיעורים בחווה עבד כסדרן של מחסני השתייה והיין שהיו בסמוך למקום וכך התחיל הרומן של בן אודיס עם עולם היין. מאז עוסק בן אודיס בתחום, הו כיהן כסומלייה במסעדות רבות ואף ניהל בית ספר ליין. כיום בן אודיס הוא הבעלים של הטרקלין – ביסטרו בשרים ויין אותו הקים לפני כחמש שנים, בטרקלין נותן בן אודיס במה ליקבי בוטיק ישראלים מיוחדים.

מחיר : 90 שקל ניתן להשיג במסעדת הטרקלין ובחנויות יין מובחרות.

צילום שי בן אפריים

{loadposition google02}