מתכון להכנת חזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה באדיבות השפית רותם ניצן ורשת סולתם
מיועד להכנת ל-4-6 מנות
לחזה העוף באווז מעושן:
מצרכים לחזה העוף באווז מעושן
קמח לקימוח
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
4 עלי מרווה גדולים
2 חזות עוף, פרפרים, חצויים לרוחבם
4 חתיכות של חזה אווז פרוס, 300 גרם
מעט שמן זית
3/4 כוס יין לבן
1/3 כוס ציר עוף או ירקות
2 כפות חרדל דיז׳ון
2 כפות דבש
אופן ההכנה
מצמידים עלה מרווה לכל נתח של חזה עוף, מניחים פרוסת חזה אווז לרוחב כל נתח, עוטפים סביבו, כמו טבעת, מהדקים היטב – החזה אווז יידבק בקלות לקצהו השני.
מקמחים קלות את הנתחים.
מחממים במחבת Non Stick, מעט שמן זית וצולים שני נתחים בכל פעם, 3 דקות מכל צד או עד להזהבה.
חוזרים על הפעולה עם החזות הנותרים.
מוציאים את החזות מהמחבת.
מוסיפים למחבת החמה את היין וציר העוף, מבשלים את הנוזלים במשך כ-2 דקות.
מוסיפים את החרדל, הדבש, מלח ופלפל ומערבבים לאחידות.
מחזירים את החזות מעל הרוטב ומעבירים לתנור – 180 מעלות 20-25 דקות.
המתכון באדיבות השפית רותם ניצן ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il