קרמבל תפוחים

מתכון להכנת קרמבל תפוחים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 קרמבל תפוחים צילום Teka Studio
קרמבל תפוחים צילום Teka Studio

רכיבים לקרמבל

4 תפוחים

50 גרם שיבולת שועל

70 גרם שקדים

60 גרם אגוזי לוז

50 גרם חמאה רכה

50 גרם סוכר חום

רכיבים לקרם יוגורט וקישוט

125 גרם יוגורט יווני

150 גרם גבינת שמנת

אבקת קינמון

דבש

אופן הכנה

לקרמבל קוצצים את אגוזי הלוז והשקדים מערבבים ומניחים בצד.

חוצים את התפוחים לחצי, מסירים את הגרעינים ומגרדים את פנים התפוח ליצירת שמונה קערות.

את שאריות פנים התפוח קוצצים ומערבבים עם האגוזים.

מוסיפים לתערובת את שיבולת השועל, הסוכר והחמאה החתוכה לקוביות ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה.

ממלאים את קערות התפוחים במעט קרמבל ואופים ב-180 מעלות צלזיוס במשך 30-40 דקות לפי הטעם.

בינתיים מכינים את קרם היוגורט על ידי ערבוב עם גבינת השמנת, שמעשיר את טעמו וממתן את החמיצות.

מוציאים את התפוחים מהתנור, מצננים מעט ומגישים אותם מעוטרים בכף קרם יוגורט, קינמון מפוזר מעליו וזילוף דבש