במפעל הבוטיק הבאר מעדנים בראש פינה מתמחים הזוג סיגל וענבר שפט ברקיחת ליקרים וריבות מסוגים שונים ומציגים לכבוד ט"ו בשבט ליקר מפירות יבשיםצילום: יחסי ציבור

הליקרים מיוצרים בכמויות מוגבלות בשיטת מיצוי טבעי של פירות שונים. ענבר שפט, בעל ניסיון רב בהכנת והגשת משקאות חריפים, מקפיד על שילובי פירות מיוחדים והתוצאה היא ליקר משובח חזק באחוזי האלכוהול 32 אחוז, בטעם עז של קינמון, שזיפים צימוקים ומשמשים מיובשים. "אנחנו כל הזמן מנסים להתקדם ולהגיש לצרכן הישראלי חידושים יצירתיים", מסביר ענבר. "פירות יבשים הם חלק בלתי נפרד מהתרבות היהודית וחשבנו שיהיה מעניין ליצור ליקר מפירות אלה. לשמחתי, להפיק ליקר משובח על טהרת הפירות היבשים. אי אפשר לטעות לגבי הטעם. ליקר פירות יבשים שונה בתכלית מליקר פירות טריים, לדוגמא".

 

בשל אחוזי האלכוהול הגבוהים הליקר אינו קופא ולכן מומלץ להגישו הישר מן המקפיא.

 

"ליקר פירות יבשים מגישים קפוא היישר מהמקפיא, עם 32 אחוז אחוזי אלכוהול וטעם משגע המשלב קינמון, ציפורן, שזיף יבש, צימוקים והוא נשתה בלגימת שוט קצרה ומהירה. הייתי גם ממליצה להשתמש בו כתבלין אלכוהולי כתוספת למשקאות כמו סיידר תפוחי עץ, קפה תה או קוקטיילים. ניתן למזוג ממנו לתוך כוס תה חם כשאתם חלילה מרגישים לא טוב וכבר קבלתם תרופת סבתא חדשה ומבריאה", מסבירה סיגל מבעלי הבאר ללקוחות הטועמים את הליקר בחנות המפעל בראש-פינה העתיקה.

 

את המוצרים ניתן להשיג ולטעום בחנות המפעל הבאר, גלריה לאומנויות וטעמים באתר השחזור בראש-פינה העתיקה ובחנויות ומעדניות נבחרות ברחבי הארץ.

 

כשר-פרווה

שרות משלוחים לכל הארץ

04-6930020 052-6930349

www.thewell.co.il


צילום: יחסי ציבור