ירקות אפויים בתנור

מתכון ירקות אפויים בתנור של ניאורה מרטה, דיאטנית קלינית ראשית, B.Sc , R.D, בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא

ירקות אפויים בתנור או במיקרוגין צילום סטודיו חלי ממן
ירקות אפויים בתנור או במיקרוגין צילום סטודיו חלי ממן

מרכיבים

2 קישואים גדולים

 1 ראש שומר שטוף

פלח דלעת, כ- 300 גרם עם קליפה

כף שמן זית

רבע לימון פרוס (עם הקליפה ללא חרצנים)

מלח, פלפל לבן

כפית שטוחה של סומק

אופן הכנה

מנקים היטב את הקישואים, רצוי לא לקלף.

חותכים לחצי לאורך ואז לפרוסות (חצאי עיגול) חותכים את השומר לחצי לאורכו ופורסים לפרוסות דקות.

מקלפים את הדלעת וחותכים לרצועות באורך ובעובי אצבע.

מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם פרוסות הלימון, שמן הזית, מלח פלפל לבן וסומק (לא לוותר עליו – נותן טעם וצבע).

מכניסים לשקית קוקי ואופים בחום בינוני כ- 20 דקות.

אפשר להוציא את הירקות מהשקית בסיום האפייה ולהעביר בתנור למצב גריל ולהשחים מעט.

אפשר להכין את המתכון במכשיר המיקרוגין, כ- 15 דקות בישול במיקרוגל.