מתכון להכנת ניגירי ואגיו באדיבות אלכס UMAI עבור קיטהקאטה, יבואנית אורז אקיטה קומאצ'י המקורי.
רכיבים ל-SUSHI VINIGAR
180 מ"ל חומץ אורז לא מתובל
45 גרם סוכר לבן
18 גרם מלח
רכיבים ל-WAGYU NIGIRI
7 גרם כפול 2 אורז סושי מוכן
3 גרם כפול 2 כף ואגיו פרוס דק מאוד
רכיבים ל-SUKIYAKI SAUCE
100 מ"ל סויה
20 גרם סאקה לבישול
100 מ"ל מירין
13 גרם סוכר לבן
אופן הכנה
מתחילים עם האורז, הסוד הוא לערבב את החומץ עם האורז כאשר האורז ממש יצא מהבישול ורותח עדיין, בעדינות עד ששניהם מגיעים לטמפרטורת החדר.
מעבירים את האורז לקערה רחבה, ומפזרים חומץ סושי קר על האורז בצורה כמה שיותר שווה.
מתחילים לערבב עם כף אורז מלמטה למעלה ואז לרוחב עד שכל גרגר עטוף בחומץ.
שומרים את האורז בטמפרטורת החדר מקסימום יום אחד.
כאשר האורז מוכן ומחכה, מכינים את רוטב הסוקי יאקי, מכניסים הכל חוץ מהסוכר לסיר ומביעים לרתיחה, מורידים מהאש וממיסים את הסוכר בפנים.
נותנים לרוטב להתקרר.
בנתיים עוברים לניגירי עצמם, מייצרים כדור אורז קטן מכל 7 גרם אורז, דוחפים עם האצבעות קלות על מנת לעשות צורת "סירה".
מניחים את פרוסת הוואגיו על היד ומניחים את "סירת" האורז מעל.
הופכים ומהדקים את שניהם יחד.
מניחים על צלחת עמידה באש וצורבים קלות עם ברנר.
כאשר הניגירי שלנו חום קלות, מורחים עליו רוטב סוקי יאקי לפי טעם.