מתכון להכנת פפרדלה סגולים וירוקים של השפית מאיה דרין באדיבות רשת סולתם לקראת יום הפסטה הבינלאומי המצוין בעולם בתאריך 25.10
רשימת רכיבים ל-4 מנות
1 חבילת פפרדלה (500 גרם)
2 סלקים קטנים
1 בטטה סגולה
1 חבילת ברוקומיני (1/4 קילו)
8 יחידות אספרגוס קלוף
חופן סנופיס (אפונת שלג)
גרידת לימון לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח לפי הטעם
זרעי כוסברה גרוסים לפי הטעם
½ כוס שקדים קלויים
40 גרם גבינת פרמז׳ן
חופן עשבי תיבול טריים (אורגנו, טרגון, בזיליקום וכד)
אופן ההכנה לסלקים
עוטפים את הסלקים בקליפתם בנייר אלומיניום, צולים במשך כ-30 דקות בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, עד שהסלקים מתרככים. מסירים את ניייר האלומיניום ומקלפים את הקליפה בקלילות בעזרת חוד סכין. חותכים את הסלקים לפלחים.
אופן הכנה לבטטה
מקרצפים את קליפת הבטטה ופורסים לפרוסות דקות. מסדרים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, זולפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים במשך כ-15 דקות בתנור בחום בינוני, 180 מעלות.
אופן הכנה לברוקומיני
מרתיחים מים ומתצבלים במלח, מבשלים את הברוקומיני בשלמותו במי המלח הרותחים במשך כ-3 דקות, עד שמתרכך מעט ושומר על צבעו הירוק, מסננים מהמים ושומרים בצד.
אופן הכנה לאספרגוס
באותם מי מלח מבשלים את האספרגוס במשך כ-2 דקות, עד שמתרכך מעט ושומר על צבעו הירוק, מסננים מהמים ושומרים בצד.
אופן הכנה לסנופיס
באותם מי מלח מבשלים את הסנופיס במשך כ-2 דקות, עד שמתרכך מעט ושומר על צבעו הירוק, מסננים מהמים ושומרים בצד.
אופן הרכבת למנה
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים למחבת או סיר גדולים.
מוסיפים את כל הירקות ומתבלים בשמן זית, גרידת לימון, מלח, פלפל וזרעי כוסברה.
מקשטים בגילופי פרמז׳ן ושקדים קלויים.