לחמניות אננס בולו באו

מתכון להכנת לחמניות אננס באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה. בלחמניות אננס אין באמת אננס. שמו של המאפה הסיני נובע מהאופן שבו הציפוי של הלחמניה כאשר הוא מוכן – כמו קליפת אננס. במקור שם הלחמניה הוא Bolo Bao.

לחמניות אננס צילום טקה סטודיו
לחמניות אננס צילום טקה סטודיו

מצרכים ללחמניות

שני שליש כוס שמנת מתוקה

1 כוס או 250 מ"ל חלב

1 ביצה גדולה

שליש כוס סוכר

חצי כוס קמח לעוגות

שלוש וחצי כוסות קמח לחם

כפית שמרים יבשים

אחת וחצי כפיות מלח

מצרכים לציפוי הבצק

רבע כוס אבקת חלב

אחת ורבע כוסות קמח

חצי כפית סודה לשתייה

רבע כפית אבקת אפיה

שני שליש כוס סוכר דק

רבע כוס גהי (ניתן גם להשתמש בשומן או חמאה)

שתי כפות חלב

חלמון ביצה

תמצית וניל

אופן ההכנה

מערבבים את השמנת, החלב, הביצה, הסוכר, קמח העוגות, קמח הלחם, השמרים והמלח.

חשוב לערבב את המצרכים לפי הסדר הזה כדי להבטיח מרקם רך.

לאחר מכן, לשים את הבצק למשך 15 דקות.

מכסים את הבצק במגבת ושמים במקום חמים לפחות לשעה, עד שהבצק כפול בגודלו.

לאחר שהבצק תפח, לשים שוב ל-5 דקות כדי להיפטר מבועות האוויר.

חותכים את הבצק ל-12 חלקים, מעצבים כל חתיכה לכדור ומניחים על מגש האפייה.

לאחר מכן, מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להם לתפוח שוב למשך שעה.

להכנת הציפוי, מוסיפים את אבקת החלב לקערת הערבוב ומוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת אפיה וסוכר דק.

מערבבים לשילוב כל החומרים בצורה אחידה.

מוסיפים את הגהי, כפות החלב, חלמון ביצה אחד ומעט תמצית וניל.

משתמשים בידיים כדי לערבב הכל יחד לבצק.

לשים כך שלא ידבק לידיים. אם נחוץ, אפשר להוסיף עוד חלב.

לאחר מכן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד.

לאחר שהלחמניות תפחו בפעם השנייה, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מחלקים את בצק הציפוי ל-12 חלקים, מגלגלים לכדורים ולאחר מכן מרדדים אותם לעיגולים ומניחים על כל לחמניה.

מברישים מעט חלמון ביצה  ואופים למשך 12-13 דקות.