פילה בורי עם כרוב צלוי ופרושוטו ברוטב חמאת לימון ומרווה

רשת טיב טעם חולקת מתכון לחג השבועות: פילה בורי עם כרוב צלוי ופרושוטו ברוטב חמאת לימון ומרווה – מתכון לא כשר. הכרוב הצלוי בתנור נעשה שחום וקריספי מבחוץ, ונותר רך ועסיסי מבפנים. הצלייה גם משחררת את המתיקות שבו. כאן שידכו לו פרושוטו.

פילה בורי עם כרוב צלוי צילום רונן מנגן
פילה בורי עם כרוב צלוי צילום רונן מנגן

מצרכים ל-4 מנות

4 פילטים גדולים של דג בורי עם העור (במשקל 180-160 גרם ליחידה)

1 כרוב סגול קטן חתוך לשמיניות

100 גרם פרושוטו של מעדני "מזרע" פרוס דק

מלח ופלפל שחור גרוס

100 גרם חמאה צרפתית של Flechard קרה וחתוכה לקוביות

6 גבעולי תימין

2 כפות שמן זית Ybarra

1/2 כוס יין לבן

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

3 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים נתחי כרוב בתבנית ומשבצים ביניהם פרוסות פרושוטו.

מתבלים במלח ופלפל, מפזרים מחצית מקוביות החמאה וגבעולי תימין.

צולים במשך שעה עד שהכרוב מתרכך ומשחים קלות.

צולים את הדגים ומכינים את הרוטב.

אופן הכנת הרוטב

מחממים שמן זית במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית.

מתבלים פילטים של דג בורי במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במחבת על צד העור.

ניתן להניח על נתחי הבורי מגש או צלחת שטוחה ליצירת משקולת עדינה ולטגן במשך דקה על להבה בינונית עד שהדג משתטח מעט, מנמיכים את הלהבה ומסירים את הצלחת. ממשיכים לטגן על להבה נמוכה במשך כ- 7 דקות עד ששולי הדגים מזהיבים והבשר מלבין ברובו. הופכים בעדינות את הפילטים ומטגנים עוד כדקה.

מוציאים את הדגים מהמחבת ושומרים חם, נפטרים מעודפי השמן ומחזירים את המחבת ללהבה בינונית. יוצקים יין לבן ומביאים לרתיחה, מבשלים במשך דקה שתיים לאידוי האלכוהול. מוסיפים מיץ לימון סחוט וקליפת לימון, שום ומרווה ומרתיחים שוב כדקה נוספת. מוסיפים בהדרגה את יתרת קוביות חמאה הקרות תוך כדי ערבוב נמרץ במטרפה עד לקבלת רוטב קטיפתי. מתבלים במלח ופלפל.

אופן ההגשה

מניחים שתי פרוסות כרוב צלוי בכל צלחת, ועליהן מניחים פילה אחד.

יוצקים את הרוטב ומניחים 2 פרוסות פרושוטו.

אפשר להכין את תבשיל הכרוב והפרושוטו מראש יום קודם ולשמור במקרר.

לפני ההגשה מחממים את התבשיל מכוסה כ- 10 דקות ב- 180 מעלות.