אוסובוקו טלה

מתכון להכנת אוסובוקו טלה באדיבות השפית רותם ניצן ורשת כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il סדרת כלי בישול Provence. מדובר על מתכון חגיגי ומעניין. את האוסובוקו מכינים עם ירקות שורש ויין.

אוסובוקו טלה השפית רותם ניצן ורשת סולתם, צילום גל בן זאב
אוסובוקו טלה השפית רותם ניצן ורשת סולתם, צילום גל בן זאב

מצרכים

5  יחידות אוסובוקו טלה

15  שיני שום

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

2 בצלים חתוכים גס

2 גזרים חתוכים גס

שורש סלרי פרוס בעובי 1 ס"מ

2  ענפי מרווה

2  כפות דבש

2  כפות רוטב סויה

חצי בקבוק יין אדום

4 עלי דפנה

1 פלפל צ'ילי יבש

אופן ההכנה

מכניסים 3 שיני שום לכל נתח אוסובוקו ומתבלים במלח ופלפל.

מחממים שמן זית בסיר על אש גדולה וצורבים את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים.

מחממים שמן זית בסיר נפרד רחב, מוסיפים את הירקות ומשחימים מעט עד שמתחילים להתרכך.

מוסיפים מרווה, דבש וסויה ומבשלים 4 דקות.

מוסיפים את הבשר והיין ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות.

מוסיפים פלפל, עלי דפנה, פלפל צ'ילי יבש.

מכסים במים בדיוק עד כיסוי האוסבוקו ולא יותר, מרתיחים, מנמיכים את האש וסוגרים היטב.

מבשלים כשלוש שעות עד שהבשר רך ונימוח.