קציצות עוף לפסח

השף גיל אבירם, בשיתוף עם מותג כלי הבישול והאפייה סולתם, מציג מתכון להכנת קציצות עוף לפסח, המתבשלות בציר עשיר עם שומר, קישואים ותבלינים ארומטיים. תבשיל שמתאים לליל הסדר ולימי החג.

קציצות עוף לפסח של השף גיל אבירם וסולתם צילום גיל אבירם
קציצות עוף לפסח של השף גיל אבירם וסולתם צילום גיל אבירם

מצרכים לקציצות

500 גרם חזה עוף טחון

500 גרם פרגית טחונה

1 בצל גדול מגורד דק וסחוט

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

1 ביצה

מלח

1 כפית פלפל לבן טחון

1 כפית בהרט

1 כפית פפריקה מתוקה

חופן קטן של פירורי לחם.

מצרכים למרק

ציר עוף/ירקות

1 בצל לבן חתוך לפלחים (לשמונה)

3 יחידות שומר חתוכות לפלחים

2 קישוא בלדי דק פרוס לטבעות

7-8 שיני שום מעוכות

חופן גדול של עלי מנגולד חתוכים גס

כוס גדולה של פול ירוק או פולי סויה קפואים

מלח 

פלפל לבן

כפית וחצי כורכום

אופן הכנה

מערבבים את מאסת הקציצות ומטגנים בסוטאז עם שמן עד להשחמה מכל צד ומוציאים לצלחת.

באותו סוטאז, מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים את כל הירקות עד להשחמה על אש גבוהה.

מוסיפים את הקציצות, מכסים בציר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דקות.