מתכון להכנת עוגת גזר באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch
מצרכים לעוגה
300 גרם גזר
200 גרם תערובת אגוזים
5 ביצים
300 גרם סוכר
1 לימון
110 גרם קמח חיטה
1 כפית אבקת אפייה
30 גרם חמאה
מצרכים לציפוי
250 גרם גבינת שמנת
140 גרם חמאה רכה
140 גרם אבקת סוכר
מצרכים לקישוט גזר
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת חלב
110 גרם חלב מרוכז
צבע מאכל כתום
ענפי רוזמרין
אופן ההכנה
לעוגה: מקלפים וקוצצים את הגזר במעבד מזון.
שומרים בצד וקוצצים גם את האגוזים.
מפרידים את החלבונים מהחלמונים ומקציפים אותם עם חצי מכמות הסוכר, גרידת הלימון ומיץ הלימון, החמאה הרכה, הקמח ואבקת האפייה המנופים.
כשכל החומרים מעורבבים היטב, מוסיפים את הגזר והאגוזים הקצוצים.
מערבבים שוב עד להטמעה מלאה.
שומרים בצד.
מקציפים את החלבונים עם החצי השני של הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
לאחר מכן, מערבבים את שתי התערובות בהדרגה בתנועות עטיפה עד שהן מתאחדות לחלוטין.
משמנים תבנית מלבנית, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים ב-190 מעלות צלזיוס למשך 55 דקות.
לאחר האפייה, מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין, משחררים מהתבנית וחותכים לריבועים.
בינתיים, מכינים את הציפוי על ידי הקצפת הסוכר עם החמאה הרכה עד לקבלת קרם חלק.
מוסיפים את גבינת השמנת וממשיכים לערבב עד שהקרם אחיד.
שומרים בשקית זילוף ללא פייה במקרר.
לקישוט: מערבבים את צבע המאכל הכתום עם החלב המרוכז.
יוצקים לקערה ומוסיפים את אבקת החלב ואבקת הסוכר.
מערבבים היטב עד לקבלת בצק, יוצרים גליל ארוך וחותכים לחלקים בגודל הרצוי. מעצבים אותם לצורת גזרים, יוצרים פסי קישוט בעזרת סכין ומוסיפים ענפי רוזמרין לדמות את הגבעול.
מקשטים את ריבועי העוגה בציפוי, עושים חיתוך אלכסוני במקום ישר בשקית הזילוף.
מניחים גזר אחד על כל ריבוע ומגישים.