פאייה דגים אורז עגול ופול ירוק

מתכון להכנת פאייה דגים אורז עגול ופול ירוק מאת השף ניצן גת "שוק הדגים"

מתכון לפאייה כשרה שוק הדגים צילום יחצ
מתכון לפאייה דגים שוק הדגים צילום יחצ

מצרכים

שליש כוס שמן זית.

4 פילה ברמונדי חתוכים לקוביות.

2 ראשים או אדרה של הברמונדי (מומלץ לציר דגים – לא הכרחי).

1 כוס אורז עגול.

1 גמבה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות.

1 פלפל חריף, חתוך לטבעות (לחובבי החריף מומלץ מאוד, אני שם לפחות 2😉).

2 כוסות פול ירוק גינה (משקית קפואה אפשר לבשל ישירות מהקפאה).

1 בצל גדול, קצוץ.

כפית וחצי מלח.

כפית פלפל שחור גרוס.

כפית קארי צהוב.

כפית כמון.

כף זרעי כוסברה טחונים.

1 כוס כוסברה קצוצה.

1 כפית רוטב דגים (פיש סוס) ניתן להשיג היום כמעט בכל סופרמרקט.

להגשה

3 לימון ליים (לימון ירוק אם אין אפשר לימון רגיל).

כוס פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה

מתבלים במלח פלפל את פילה הדג, מטגנים את קוביות הדג בסיר נון סטיק על הצד של העור עם מכסה במשך 2 דקות. (שיטה זו תן לנו עור קריספי של הדג ובנוסף בזכות המכסה תבשל אך תשמור על עסיסיות של הצד השני.)

מטגנים יחד בסיר בצל במשך כמה דקות עד שמזהיב,אורז, פלפלים,ואת הפול הירוק ומוסיפים כפית רוטב דגים.

מוסיפים את ראשי ואדרות הדג (לא לדאוג 😉אנחנו נוציא את זה מהמנה זה רק להעשרת טעם הציר).

מוסיפים את התבלינים והכוסברה, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.

מוציאים את ראשי ואדרות הדגים,

מסירים מהאש ומשאירים מכוסה 6 דקות.

מסדרים את קוביות הדג עם העור כלפי מעלה,

מפזרים פטרוזיליה קצוצה,תוקעים את פלחי הלימון ליים בצידי הסיר ומגישים.

ניתן למצוא באתר "שוק הדגים" מגוון של מתכונים נוספים, דגים טריים להזמנה עד הבית, מידע קולינארי ועוד

www.shukadagim.co.il