קציצות בקר עם טחינה ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה

יצרנית הטחינה טורקיז מגישה יחד עם השף אבי ביטון, מתכון לקציצות בקר עם טחינה שילדים אוהבים במיוחד, ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה.

קציצות בקר עם טחינה ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה צילום שני בריל
קציצות בקר עם טחינה ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה צילום שני בריל

מצרכים (לכ-4 מנות)

500 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ

1 גזר קצוץ

4 כפות טחינה גולמית טורקיז

3 כפות גדוש קמח חומוס

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

לרוטב

150 גרם שעועית ירוקה

1 בצל קצוץ

4 שיני שום

1 צרור עלי סלרי קצוצים

1 פחית עגבניות מרוסקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כוס מים

מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

בקערה רחבה מערבבים את חומרי הקציצות יחד עד שמתקבלת מסה אחידה ומגובשת.

יוצרים מהמסה קציצות בגודל כדור פינג פונג.

מחזירים את הכדורים לקערה, עוטפים את הקערה בניילון ניצמד ושמים לקירור למשך חצי שעה.

מכינים את הרוטב: שמים מעט שמן זית על מחבת ומטגנים את הבצל, השום, השעועית ועלי הסלרי.

מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.

מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.

It seems we can't find what you're looking for.
It seems we can't find what you're looking for.