מתכון להכנת קדירת בקר ושורשים חורפית. המתכון באדיבות השף גיל אבירם ורשת כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il
חומרים
1 קג בשר בקר חתוך לקוביות של 3 על 3 (מספר 8 או אווזית)
חבילה של בצלי פנינה חצויים
2 גזרים חתוכים גס
1 כרישה גדולה חתוכה גס
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל גרוס
3 עלי דפנה ו- 10 יחידות גרגרי פלפל אנגלי
צרור טימין
2 בקבוקי יין אדום איכותי
מעט קמח
ציר בקר או ציר עוף
אופן הכנה
בקערה שמים את הבשר, מתבלים בפלפל גרוס בנדיבות ומכסים ביין מבקבוק אחד ומשרים במקרר לילה שלם.
יום למחרת מסננים את היין מהקערה וזורקים.
יוצקים לסיר גדול שמן, מקמחים קלות את הבשר ומטגנים 3-4 דקות עד שמשחים מכל הצדדים ומוציאים החוצה.
לאותו השמן מוסיפים את הירקות, מטגנים 5-7 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים את הבשר, יוצקים את בקבוק היין השני, מוסיפים ציר בקר או עוף לכדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, עלי דפנה ופלפל אנגלי וצרור טימין ומביאים לרתיחה.
מסירים את הקצף מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 3 שעות.