מחבת עגבניות שרי צלויות וגבינת עיזים חמה

מתכון צמחוני להכנת מחבת עגבניות שרי צלויות וגבינת עיזים חמה שף רשת Sicafe מקס גונצ'רוב. מתכון לשני סועדים שמתאים לחג השבועות, אבל גם במהלך השנה.

מחבת עגבניות שרי צלויות וגבינת עיזים חמה
מחבת עגבניות שרי צלויות וגבינת עיזים חמה צילום אסף קארלה

מצרכים

 200 גרם עגבניות שרי תמר   – רצוי תערובת של עגבניות שונות וצבעוניות

 4 כפות שמן זית

 חצי כפית מלח גס

מעט פלפל שחור גרוס

 2 ענפי טימין טרי

פטה גבינת עיזים מעודנת 100 גרם

2 יחידות ארטישוק אלה רומנה פרוסות לרבעים

פלפל שאטה גרוס – למי שאוהב פיקנטיות

 מעט אורגנו יבש

2 כפיות של סלסת עגבניות מיובשות. ניתן לרכוש בסופרים גדולים

עלי בזיליקום טריים

אופן הכנה

שלב ראשון – יש לצלות עגבניות שרי בתנור עם שמן זית מלח ופלפל כ- 7 עד 8 דק'. פרוסות ארטישוק לצרוב על המחבת עד קבלת חריכה בצדדים.

שלב שני הרכבת מנה – בכלי חסין לאש יש למרכז את הגבינה לכל מנה קוביה של 50 גרם, ומסביבה לסדר חצי מהכמות  של תערובת עגבניות שרי צלויות מעליהם פרוסות של ארטישוק חרוך לעטר את כל המנה בסלסת עגבניות מיובשות.

על הגבינה לזלף מעט שמן זית, פלפל שאטה גרוס ומעט אורגנו. להכניס את המנה לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ולאפות כ 5 -7 דקות עד שהגבינה מקבלת צריבה. לקשט עם עלי בזיליקום טריים מעל המנה.

אתר: www.sicafe.co.il