לראשונה בישראל: בימים אלה משיקה טבעול "שניצל תירס" ללא גלוטן. השניצל החדש הינו השניצל המוכן היחידי בארץ שאינו מכיל גלוטן וניתן להשגה בכל רשתות השיווק הגדולות
לדברי ליאת קידר-פייגין, סמנכ"ל השיווק בטבעול, לאורך השנים קיבלנו פניות מצרכנים המבקשים מוצרים ללא גלוטן. פיתוח מוצרים אלה אורך זמן וידע רב. בנוסף לכך, קיבלנו החלטה עקרונית שנוציא שניצל ללא גלוטן בעל טעם מצוין שעושה חשק לעוד. עוד מוסיפה קידר-פייגין כי שניצל תירס ללא גלוטן מיוצר לאחר ניקיונות קפדניים ויוצאי דופן שמטרתם לוודא כי פסי הייצור נקיים לחלוטין מגלוטן,. העובדים בפס הייצור לובשים חלוקים מיוחדים, בצבע אחר, על מנת ששאר העובדים יידעו שצריך לשמור על כל הכללים של הייצור הייחודי, איזור הייצור של המוצר מופרד משאר קווי הייצור. התוצאה היא שניצל תירס ללא גלוטן, בעל טעם עשיר שיאפשר לעשרות אלפי צרכנים ליהנות לראשונה משניצל תירס.
הגלוטן הוא חלבון שנמצא בחלק גדול מהדגנים: חיטה, שיפון, שיבולת שועל, שעורה ועוד. אנשים רבים סובלים מהתופעות הנוצרות בעקבות שימוש במזון המכיל גלוטן כמו בעיות עיכול או במקרה גרוע יותר בתופעות של אלרגיה הנקראת צליאק. חולים אלה אינם יכולים לאכול לחמים, פסטות, עוגות, עוגיות, חטיפים או כל מזון המכיל גלוטן ולכן עליהם למצוא תחליפים למזונות אלה.
לדברי רקפת שפר, מקימת העמותה לחולי צליאק, בישראל חיים כיום כ- 25,000 אנשים המאובחנים כחולי צליאק. ההשפעה של הרגלי התזונה של הרגישים לגלוטן כוללת את המשפחה כולה. כאשר מכינים ארוחה במשפחה הכוללת חולי צליאק, בסופו של דבר כולם אוכלים את אותו הדבר, כך שניתן להסיק שישנם כ- 100,000 ישראלים שתזונתם קשורה לחולי צליאק בצורה זו או אחרת. עוד מוסיפה שפר כי לסובלים מצליאק אתגר לא פשוט של מציאת מזון בהישג יד שנמצא ברשתות השיווק הגדולות, לרוב הם נדרשים לערוך קניות בחנויות מיוחדת, כניסתה של טבעול למגוון המוצרים ללא גלוטן ברשתות הגדולות מקל מאד על מי שצורך מוצרים אלה.
שניצל תירס ללא גלוטן של טבעול: ללא צבעי מאכל מלאכותיים, ללא שומן טרנס וללא חומרים משמרים. להשיג בכל רשתות השיווק.
מחיר מומלץ לצרכן: 29.90 שקל
משקל: 660 גרם
כשרות: בהשגחת הבד"צ
צילום: סטודיו אוסם
{loadposition google02}