בראש השנה ההלכה לא דורשת ארבע כוסות, אבל ארוחת החג לקראת השנה החדשה דורשת בקבוקי יין על השולחן. לקראת ראש השנה יצאו היקבים השונים ביינות חדשים שעולים על המדפים בחנויות היין
טוליפ – קברנה סוביניון רזרב 2009
יין זה הופק מ 90 אחוז ענבי קברנה סוביניון מחמש חלקות שונות בגליל העליון ובהרי יהודה (כפר יובל, עלמה, צבעון, כרמי יוסף ומטע), בתוספת 5 אחוז קברנה פרנק ו-5 אחוז פטיט ורדו ממושב מטע.
היין עבר תהליך עדין של השריה קרה למיצוי ארומה וצבע, תסיסה מבוקרת וסחיטה עדינה, שלאחריה יושן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. היין אף הוחזק בחדר יישון הבקבוקים עוד מספר חודשים, טרם יציאתו לשוק.
יין זה הינו שילוב מקורי בין ענבי קברנה סוביניון מחמש חלקות, אשר מפיקות כל אחת יין שונה באופיו. יינן היקב בחר לשלב חביות ספציפיות מכל חלקה ובכך ליצור בלנד איכותי ביותר בעל פרותיות מורכבת וכושר התיישנות מרשים.
התוצאה הינה יין עוצמתי ואלגנטי בעל צבע בורדו עמוק וצפוף, עם ארומות בולטות של פירות שחורים ותבלינים ורמיזה של עץ קלוי.
היין בעל גוף מלא ומאוזן וסיומת ארוכה ומענגת.
אלכוהול: 15 אחוז
מועד בציר: ספטמבר 2009
מועד בקבוק: יוני 2011
מחיר היין לצרכן: 95 שקל
יקב טוליפ – Syrah Reserve 2009
היין "סירה רזרב" של יקב טוליפ קיבל הכרה הן בישראל והן מחוצה לה כיין בעל איכויות יוצאות דופן. זהו יין בסגנון עוצמתי, שיושן תקופה ארוכה בחביות.
סירה רזרב 2009 של יקב טוליפ יוצר מ-95 אחוז ענבי סירה איכותיים, מהכרם הצפוני שבכפר יובל ליד מטולה, בתוספת 5 אחוז פטיט ורדו ממושב מטע.
בציר 2009 התאפיין בהבשלה מאוחרת, אשר אפשרה קבלת ענבים בעלי טעם עשיר ומרוכז. הענבים נבצרו בבציר ידני סלקטיבי ואיכותי. התירוש עבר השריה קרה למשך 3 ימים ולאחר מכן הותסס בעזרת שמרים, שהותאמו במיוחד למיצוי הארומות האופייניות לזן הסירה.
היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי להתבגרות עדינה והשתבחות. לפני הביקבוק עבר היין סינון גס בלבד לשימור טעמיו.
זהו יין מרשים בעל צבע בורדו – שחור עמוק וצפוף. כבר במזיגה היין מתפרץ בארומות של סלסלת פירות יער בשלים, ובפה הטעם מלא, פירותי ועשיר, מלווה בטעמי שוקולד וקפה.
ליין סיומת ארוכה ונעימה, והוא ילווה בצורה מושלמת מנות מורכבות, כמו גם גבינות עשירות ובשרים צלויים.
אחוז אלכוהול 15 אחוז
תאריך בציר: 30.9.09
תאריך בקבוק: 29.6.11
מחיר היין לצרכן: 98 שקל
יקב פסגות אדום 2010
זהו יין הדגל של היקב, יין עוצמתי ואלגנטי אשר יתלווה מצוין למנה הבשרית העיקרית בשולחן החג. היין מורכב משילוב ייחודי של ענבי קברנה סוביניון, ענבי מרלו, ענבי קברנה פראנק וענבי פטיט וורדו. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות במשך 14 חודשים ומתאפיין בגוף מלא ועשיר עם תיבול עדין וניחוחות וניל המשתלבים עם טעמי פירות יער וצימוקים.
ליין – 14.7 אחוז אלכוהול רמת PH- 3.59
מחיר – 110 שקל
פסגות אדום 2010 מופיע עם תווית שעל גביה הטביעו שיחזור של מטבע עתיק מתקופת המרד הגדול (66-73 לספירה), המטבע נתגלה במהלך חפירת המערה בה מיושנים יינות היקב.
מצידו האחד של המטבע עלה גפן והכתובת "חרות ציון" ומצידו האחר אמפורה – כלי עתיק לאיחסון יין והכתובת "שנת שתיים למרד"
יקב פסגות שיראז 2010
הופק מ-100 אחוז ענבי שיראז . הגפנים הגדלים בכרמי היקב נטועים על טרסות גיר עתיקות בגובה 900 מטר מעל פני הים בצפון הרי ירושלים והן נטועות בתוך סלע בו נקדחו חורים עבור כל שתיל ושתיל. שורשי הגפן החודרים אל תוך הסלע כמעט ואינם מושקים ובכך משפיעים על איכות הענבים הנדירה ועל המורכבות הייחודית של יינות היקב.
ליין צבע סגול עמוק, מרקם קטיפתי וטעם פירותי עם ארומות של שזיפים ודובדבנים בשלים וסיומת עדינה ומתובלת הנשארת בפה לאורך זמן.
היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 13 חודשים.
ליין 14.8 אחוז אלכוהול רמת PH – 3.68
מחיר – 110 שקל
יקב תבור – Limited Edition 1/19000
היין מכיל 100 אחוז קברנה סוביניון שנבצרו בשלהי קיץ 2007 בבציר ידני וסלקטיבי מחלקת כרם יחידנית ברמות נפתלי שבגליל העליון. היין הועבר להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך 18 חודשים ולאחר מילוי הבקבוקים התיישן היין 3 שנים נוספות במרתפי היקב על מנת להעניק לו מורכבות ועומק נוספים.
היין בעל צבע אדום דובדבן עמוק, גוף מלא וחומציות מאוזנת, עשיר בארומות וטעמי פירות יער שחורים ושזיפים טריים עם רמזים לקרמל, ציפורן ועשבי תיבול ים תיכוניים. טאנינים רכים וקטיפתיים תורמים למבנה היין ומובילים לסיומת מתמשכת.
מחיר מומלץ לצרכן: 110 שקל
יקב תבור – קברנה סוביניון מורבדרה 2009 מסדרת אדמה
יין מבציר 2009 מהטובים שידע היקב, מענבי קברנה סוביניון ומורבדרה נבחרים אשר גדלו על אדמה בזלתית בחלקות כרם בגליל העליון והמזרחי.
זן המורבדרה (Mourvèdre / Mataro) אשר מקורו בספרד נפוץ כיום ברבים מאזורי הגידול בעולם, זן זה המתאים בייחוד לגידול באקלים הישראלי מעניק לבלנד מורכבות בגוונים אדמתיים / חייתיים.
היינות טופלו בעדינות ובמסירות והועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי למשך 12 חודשים, בסיומם הורכב ממסך ייחודי אשר משלב את מאפייני הזנים השונים וחלקות הכרם הייחודיות.
היין בעל צבע אדום עמוק עם הילה בגוני חמר, גוף מלא, וחמיצות עדינה המובילה לסיומת ארוכה ומורכבת. ליין טעמי פטל שחור וסיגליות ונגיעות של פלפל וציפורן אשר מלווים בטעמי עץ מתוק.
מחיר מומלץ לצרכן: 79 שקל
יקב תבור – מרלו פטיט ורדו 2009
יין מבציר 2009 המכיל 80% מרלו ו- 20% פטיט ורדו אשר גדלו על אדמת טרה רוסה בכרמים נבחרים והועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי למשך 12 חודשים. בסיומם, הורכב ממסך ייחודי אשר משלב את התכונות הייחודיות של שני זני הענבים.
היין בעל צבע ארגמן עמוק וגוף עשיר ובעל טעמי שזיפים ודובדבנים שחורים עם נגיעות פלפל ירוק אשר מלווים בטעמי חבית בגווני שוקולד ותבלינים.
זן הפטיט ורדו אשר מקורו באזור בורדו שבצרפת מתאפיין בגרגרים קטנים בעלי צבע שחור עז, היינות המופקים ממנו תופסים בשנים האחרונות מקום של כבוד כסגנון היין של העולם החדש. ענבים אלו מעניקים ליין צבע עמוק וגוף עשיר ומורכבות ארומאטית בגוונים של עור וסיגליות.
מחיר מומלץ לצרכן: 79 שקל
יקבי כרמל – Private Collection ברוט מורכב וענבי קולומבאר, ויונייה ושרדונה
יין לבן מבעבע מרענן ואלגנטי המתאפיין בניחוחות של ליים, תפוח עץ ירוק, ולחם קלוי ובחמיצות מאוזנת עם סיומת ארוכה. הוא מעולה כמשקה פתיחה (אפרטיף), ילווה היטב קבלות פנים ואירועים חגיגיים ויתאים מאוד למנות פתיחה, למנות דגים, לדגים מעושנים ונאים, לסושי, למנות מהמטבח האסיאתי ועוד.
היין הופק בשיטת שרמט sharmat שיטה מקובלת מאוד בעולם לייצור יינות מבעבעים (בדומה לשיטת השמפניה המיוחסת למחוז שמפאן שבצרפת) השיטה פותחה בבורדו בראשית שנות ה- 20 על ידי אגן שרמט על פי שיטה זו מתבצעת התסיסה באופן טבעי במיכל לחץ סגור על ידי הוספת שמרים ליין הבסיסי. שיטה זו דורשת טכנולוגיה מתאימה והיא מאפשרת לייצר יינות מבעבעים באיכות גבוהה ובעלויות נמוכות יותר מאשר בשיטת שמפאן. מחיר מומלץ: 59 שקל
יקבי כרמל – Private Collection ברוט רוזה מורכב מענבי שרדונה, קולמבאר וסירה
ענבים שנבצרו מוקדם בסוף חודש יולי ותחילת חודש אוגוסט 2010, מחלקות כרם בהרי יהודה והגליל. היין הופק בשיטת שרמט. לאחר סחיטה עדינה היין תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשמירת האופי הארומאטי של הענבים ובחביות צרפתיות חדשות להוספת מורכבות ומבנה ליין.
ברוט רוזה מתאפיין בבשומת של ליים, תות שדה ולחם קלוי, בעל גוף בינוני, חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה. הוא ילווה היטב מנות כגון, סלמון מעושן, סושי וטארט פירות יער.
דומיין נטופה – יין רוזה יבש
היין הינו פירותי ומיוצר עפ"י המסורת של יינות רוזה המשובחים בחבל פרובנס בצרפת. צבעו כתמתם בהיר, הוא בעל טעמים ייחודים ומתיקות מפתיעה.ניתן לחוש את חבל פרובנס בארומה,בצבע ובטעמו של היין. מיקומם הייחודי של הגפנים מזן סירה ומורבדרה מאפשר את הפקת היין המשובח. מחיר לצרכן- 65 שקל
דומיין נטופה – יין אדום יבש
היין הינו פירותי מורכב מ65% ענבי סירה ו35% ענבי מורבדרה.היין שהה תקופה קצרה בחביות צרפתיות על-מנת לשמר את אופיו הפירותי. צבעו סגול כהה והניחוחות פירותיים. מיקומם הייחודי של הגפנים מאפשר את מיצוי כל תכונות הענב והפקת היין המשובח. מחיר לצרכן- 65 שקל
דומיין נטופה יין לבן יבש
היין מופק מזן הענבים שנין אשר ידוע באיכות והמיוחדות שלו – זן נדיר בכרמי הארץ. היין אינו עבר התיישנות בחבית וצבעו הינו צהבהב בהיר ובעל ניחוח פירותי מיוחד.היין בעל מגע קטיפתי מעודן וסיומת ארוכה. מחיר לצרכן- 65 שקל
לאטור נטופה יין אדום יבש
יין אשר מופק מהשילוב בין ענבי הכרם המשובחים מזני סירה ומורבדרה. בעל יחס של 70% סירה ו 30% מורבדרה. בעל גוון אדמדם סגלגל ,גוף מלא ופירותי וטעם אירופאי.היין השביח זמן ממשוך בחביות אלון צרפתי. מחיר מומלץ לצרכן- 110 שקל
לאטור נטופה – יין לבן יבש
היין מופק מזן הענבים שנין אשר ידוע באיכות והמיוחדות שלו – זן נדיר בכרמי הארץ. היין השביח זמן ממושך בחביות אלון צרפתי ובעל טעם מעודן וניחוחות קטיפתיים ופירותיים. מחיר מומלץ לצרכן- 95 שקל
רובי רד- יין פורט
היין מופק מזן הענבים: טוריגה נציונאל (80%), ומטמפרנילו (20%). היין המחוזק, בעל 20 אחוזי אלכוהול, התיישן בחביות עץ במשך שנתיים. צבעו אדום כהה והוא בעל ארומה של פירות ורמז לטבק. גוף מודגש וטעמי שוקולד. סיומת ארוכה בטעמי תאנה ושזיף, המשאירים רישומם לאורך זמן. מחיר מומלץ לצרכן- 180 שקל
{loadposition google02}