הגליל מחדש – עליה של 25 אחוז ביבול האגסים

עונת קטיף האגסים באזור הגליל והגולן בעיצומה. מבית הקירור הגדול בצפון, גליל קירור של החברה לפיתוח הגליל נמסר, כי השנה צפוי יבול האגסים להגיע לכ- 30 אלף טון, ששת אלפים טון יותר מאשר בשנה שעברהatroska11812


חיים קמין, מנכ"ל גליל קירור, המשתייך למפעלי החברה לפיתוח הגליל אומר, כי בשנה שעברה יבול האגסים היה נמוך במיוחד ולארץ יובאו אגסים מאירופה וארצות-הברית על מנת להשלים החסרים בשוק המקומי. השנה, בזכות החורף המוצלח והגשום והטמפרטורות הנוחות יבול האגסים, כמו גם פירות נוספים, גבוה במיוחד.

קמין אומר עוד, כי שיווק האגסים לצרכן מתחיל מראשית עונת הקטיף בחודש יולי, חלקו של הפרי מאוסם בקירור מבוקר, טכנולוגיה מתקדמת ששומרת על הפרי במצבו הטרי לאורך זמן רב וישווק לרשתות השיווק והשווקים עד ליוני 2013.
"שיווק האגסים והתפוחים מתאפשר לאורך השנה, בסיוע שיטות קירור וטכנולוגיה מתקדמות המאפשרות את שיווק הפרי באיכות גבוהה עד עשרה חודשים מיום הקטיף. הפרי נשמר טעים וקריספי למאכל ושומר על כל הערכים התזונתיים שלו" אומר קמין.

עוד מוסר קמין, כי בישראל 14,000 דונמים של מטעי אגסים, מרבית המטעים נמצאים בגליל וברמת הגולן, בהם גדלים מעל 90% מיבול האגסים בישראל, שאר המטעים מצויים באזור ירושלים ובנגב. יבול האגס הישראלי מיועד לשוק המקומי בלבד ואין יצוא של אגסים. מחיר ק"ג אגסים לצרכן עומד כיום על 6-12 שקל, כתלות בזן ובגודל הפרי.

בארץ מגוון זני אגסים, כאשר הזן העיקרי והמוביל בשוק הינו "ספדונה"- זן שפותח בספרד, ירקרק, מצטיין בעסיסיות וחמאתיות. זן נוסף החביב על הישראלים הינו "קוסצ'יה" אשר מוצאו באיטליה, זן צהוב, בעל צורה מאורכת ומתוק. זן שלישי פחות נפוץ ואופייני לתחילת הקיץ- "ג'נטיל".

השנה החל משווק בארץ זן חדש של אגס בשם "אטרוסקה" אשר הובא לישראל מדרום-אפריקה אוקלם וטופח בארץ על ידי מו"פ צפון (מחקר ופיתוח) של החברה לפיתוח הגליל. זן זה הינו הכלאה בין הזנים קוסצ'יה וג'נטיל והוא מבשיל מוקדם בעונה, לקראת חציו השני של חודש יוני. אגסי האטרוסקה הינם בעלי מראה חיצוני יפה עם "לחי" אדומה, טעימים במיוחד, עסיסיים וחמאתיים ובעלי חיי מדף ארוכים. החל משנת 2008 ניטע זן זה בהיקפים של עשרות דונמים, בעיקר בדרום רמת הגולן וכאמור, החל מעונה זו ישווק בישראל בהיקף מוגבל של כמה עשרות טונות.

האגס עשיר באשלגן שנחשב על פי מחקרים אחרונים בעולם כמרכיב חשוב בהשפעה מיטיבה על יתר לחץ דם. כמו כן אגס בינוני השוקל כ-150 גר' מכיל 90 קלוריות ו-2 גר' סיבים תזונתיים ובעיקר סיבים מסיסים המגבירים את תחושת השובע. הוא מכיל גם מגנזיום, ויטמין C, ויטמין A וחומצה פולית.

מפעל גליל קירור בבעלות החברה לפיתוח הגליל ו-27 קיבוצים וישובים בגליל העליון וצפון רמת הגולן, משתרע על שטח של 52 דונם ובו 80 חדרי אוויר מבוקר לאחסון של מעל 24,000 טון פרי, עשרה חדרי קירור רגיל בהם יכולת אחסון של מעל 10,000 טון פרי ו-15 חדרי קירור עמוק בטמפרטורה של מינוס 18 מעלות צלזיוס, בהם יכולת אחסון של 12,000 משטחי סחורה.

בית הקירור המשוכלל גליל קירור מקפיד על שימור הפירות, בכללם האגסים, בתנאי הקירור והאחסון הטובים והמתקדמים ביותר תחת בקרה צמודה ביותר, כך שהפרי הנשמר באווירה מבוקרת משווק טרי ורענן על כל ערכיו התזונתיים גם חודשים רבים לאחר הקטיף. בית הקירור משרת את כל אזור אצבע הגליל ורמת הגולן. בנוסף נותן גליל קירור שירותי קירור עמוק לחברות כמו: תנובה, סנפרוסט, פרי גליל, שטראוס ועוד.

צילום מו"פ צפון

{loadposition google02}