ב-12 בינואר נחגג יום המרציפן העולמי, שמוקדש כולו לאמנות יצירת המעדן המתוק שמקורו בשקד. לכבוד היום המיוחד, השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציעים מתכון קינוח: תאנים ממולאות מרציפן ברוטב חמאת רוזטה
רשימת חומרים ל-4 מנות
12 תאנים בשלות ויפות
100 גרם מרציפן משובח
50 גרם חמאה
2 כפות גדושות סוכר דמררה
4 כפות סירופ רוזטה
גרידת ליים
חופן עליי נענע טריים
חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים
אופן ההכנה
חותכים איקס על פני כל תאנה, במרכז האיקס מניחים תלולית מרציפן.
מחממים במחבת את החמאה, הסוכר והרוזטה, מביאים לסף רתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התאנים הממולאות.
צולים את התאנים בתוך נוזל הרוטב.
מסירים מעל האש, מפזרים מעל פיסטוק קצוץ, גרידת ליים ועליי נענע ומגישים מיד.
המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il