קדרת אסאדו במייפל שום ויין לבן

מתכון של נטע לויה בשיתוף יינות ביתן להכנת קדרת אסאדו בשום, מייפל ויין לבן מתכון שמתאים במיוחד לימי החורף הקרים. מומלץ להגיש לצד אורז או פירה תפוחי אדמה

קדרת אסאדו במייפל צילום אלון מסיקה
קדרת אסאדו במייפל צילום אלון מסיקה

מרכיבים

2 ק״ג אסאדו חתוך לחתיכות גדולות

3-4 כפות שמן זית

1 בצל גדול חתוך לרבעים

שינים שלמות וקליפות מראש שום אחד

1 בקבוק יין לבן יבש

3-4 ענפי טימין

1/4 כוס מייפל

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה

מחממים תנור ל-150 מעלות.

מתבלים את נתחי האסאדו במלח ופלפל היטב מכל הצדדים.

בסיר כבד שנכנס לתנור מחממים את שמן הזית.

צורבים את נתחי האסאדו עד להשחמה משני הצדדים.

מוסיפים את הבצל ושיני השום, מערבבים ומטגנים דקה שתיים נוספות.

מוסיפים את היין, ענפי הטימין והמייפל ומערבבים. מצמצמים בבעבוע על להבה נמוכה במשך 5-7 דקות.

מוסיפים מים עד לכיסוי הנתחים, מביאים לרתיחה ומכסים (אם המכסה לא אטום מספיק מכסים בנייר כסף ומעליו את המכסה. זה מבטיח איטום מוחלט).

מעבירים את הסיר לתנור למשך שעתיים וחצי שלוש לפחות, עד שהבשר רך לחלוטין.