באו עם בשר בקר מפורק

מתכון להכנת באו עם בשר בקר מפורק  באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

באו עם בשר בקר מפורק צילום סטודיו Teka
באו עם בשר בקר מפורק צילום סטודיו Teka

באו עם בשר בקר מפורק

מרכיבים לבשר מפורק

מלח

1 כף פפריקה מתוקה

2 כפות סוכר חום

1 כף אבקת שום

חצי כף פלפל שחור

חצי כף קינמון

חצי כף כמון

1 ק"ג כתף בקר עליון

1 בצל

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

שמן זית

250 מ"ל ציר בקר

מרכיבים לבאו באנס

4 גרם שמרים יבשים

30 גרם סוכר

180 גרם מים

375 גרם קמח חיטה

22 גרם שמן חמניות

10 גרם מלח

מרכיבים לקישוט

כוסברה טרייה

שומשום שחור ולבן

אופן הכנה

מערבבים את כל התבלינים ומצפים את נתח הבשר באופן שווה.

מניחים במקרר למספר שעות (12 שעות אם אפשר).

מוסיפים מעט שמן זית לסיר שמתאים לתנור ומשחימים את נתח הבשר משני הצדדים.

מסירים מהחום ומוסיפים בצל חצוי, פלפל אדום ופלפל צהוב.

מכסים בציר בקר ומוסיפים עלה דפנה.

שמים מכסה ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות צלזיוס למשך שלוש שעות.

הופכים את הבשר כל שעה ואם צריך מוסיפים עוד ציר.

מוציאים את הבשר מהתנור כאשר הוא רך ומפרקים אותו בעזרת שני מזלגות.

חותכים את הירקות לחתיכות ומערבבים עם הבשר המפורק.

לבאו באנס, ממיסים את השמרים והסוכר במים פושרים.

מערבבים עם הקמח, שמן חמניות והמלח.

לשים עד שהבצק חלק ומניחים לנוח בקערה מכוסה במגבת מטבח או בניילון נצמד עד שהוא מכפיל את נפחו.

יוצרים מהבצק נקניק ארוך ומחלקים אותו ל-16 חלקים.

מרדדים כל חלק לצורת עיגול. מברישים חצי מהבצק בשמן ומקפלים.

מניחים כל באו על נייר אפייה ומניחים לתפוח עוד כ-45 דקות.

אופים בתנור עם פונקציית אדים בחום של 90 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות.

מכבים את התנור ומשאירים בפנים לעוד חמש דקות.

ממלאים כל באו בבשר המפורק ומקשטים בשומשום שחור ולבן ועלי כוסברה.