חקלאי גרנות, חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, מגישה לרגל יום האבוקדו הבינלאומי מתכון קייצי של סלט קיסר עם רוטב אבוקדו וקרוטונים.
מצרכים (ל-2 מנות)
2 לבבות חסה
לרוטב
1 אבוקדו מוכן לאכילה של חקלאי גרנות
1 שן שום
1/2 כפית חומץ בן יין
1/4 כוס שמן זית
5 גבעולי בצל ירוק פריכים
1 לימון סחוט למיץ
קורט מלח אטלנטי
לקרוטונים
2 פרוסות לחם (רצוי חלה)
1 לימון פרסי
3 שיני שום מעוכות בקליפתן
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל רכיבי הרוטב: אבוקדו, שום, חומץ, שמן זית, בצל ירוק, קורט מלח ולימון.
מכינים את הקרוטונים: מערבבים את שמן הזית עם שן השום המעוכה והלימון הפרסי ומברישים את פרוסות הלחם.
חותכים את הפרוסות לקוביות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהן מזהיבות (מידי פעם מומלץ להקפיץ אותן בתבנית כדי שיזהיבו מכל הצדדים).
מרכיבים את הסלט: מפרקים את לבבות החסה על ידי הפרדת העלים.
קורעים את העלים לפיסות, כל עלה לכ-3 חלקים ושמים בקערת הגשה.
מניחים על החסה את הקרוטונים, מוזגים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.