גלידת עגבניות מגי וריקוטה

עגבניית מגי פותחה במשך שש שנות שיתוף פעולה בין חברת הזרע לבין הפקולטה לחקלאות, בהובלת ד"ר גדי בן אוליאל. הפיתוח התבסס על הכלאה מסורתית של זני עגבניות מובחרים, תוך בחירת התכונות המיטביות של כל זן. מתכון להכנת גלידת עגבניות מגי וריקוטה.

גלידה מגי צילום חברת הזרע
גלידת עגבניות מגי וריקוטה צילום חברת הזרע

מרכיבים

2 כוסות עגבניות מגי

1/2 שמנת מתוקה

1/2 סוכר

קמצוץ מלח

5 חלמונים

1 ריקוטה

6 עלי בזיליקום טריים

אופן הכנה

שלב ראשון – מחית עגבניות
הרתיחו את העגבניות מגי כדי להקל על הסרת העור שלהן
ולאחר מכן הכינו מהן מחית. את המחית תעבירו לסיר ותרתיחו על אש בינונית-גבוהה כרבע שעה עד להפחתה בחצי והניחו בצד לצינון.

שלב שני – פודינג
מלאו קערה גדולה במי קרח. הניחו קערת מתכת קטנה יותר לתוך אמבט הקרח
ולאחר מכן הניחו מסננת קונוס מעל קערת המתכת.
צקו לסיר שמנת מתוקה, סוכר ומלח על אש בינונית וערבבו.
טרפו יחד את החלמונים. ברגע שהשמנת חמה (מתחילה להתאדות), התחילו לשפוך אותו בהדרגה לתוך החלמונים, תוך כדי מזיגה. ואז החזירו את תערובת הפודינג לסיר על אש נמוכה וערבבו עד שהפודינג מסמיך (למרקם כמעט דמוי פודינג).
מזגו את הפודינג למסננת הקונוס כדי לסנן אותה לתוך קערת המתכת.
ערבבו עד להתקררות.

ערבוב מרכיבי הגלידה
ערבבו את רסק העגבניות, הרפרפת והריקוטה עם בלנדר או בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה ומעורבבת היטב. לאחר מכן , טחנו את עלי הבזיליקום הטריים לתוך תערובת הגלידה וערבבו היטב.

הקפאה
מזגו את התערובת למיכל בטוח לשימוש במקפיא והקפיאו למשך 45 דקות.
הוציאו מהמקפיא לערבוב עם מטרפה. הקפידו לקפל את הקצוות, כי הם יהיו קפואים יותר מכל השאר. החזירו למקפיא. הוציאו וחזרו עם המטרפה כל 30 דקות כדי להבטיח שהגלידה קופאת באופן שווה. לאחר 2-3 שעות, הגלידה צריכה להיות קפואה באופן שווה.

את הגלידה ניתן לאחסן בכלי אטום במקפיא עד שבועיים