טארט כשר לפסח – תרד בטטה וגבינות

לרבים מאיתנו תקופת חג הפסח הינה מאתגרת קולינרית. המתכונאים של Beko , מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מתכון להכנת טארט תרד, בטטה וגבינות כשר לפסח (לאוכלי קטניות). 

טארט כשר לפסח תרד בטטה וגבינות - צילום Beko
טארט כשר לפסח תרד בטטה וגבינות – צילום Beko

מצרכים

שמן זית

4 בטטות מקולפות וחתוכות לרצועות

2 שיני שום קצוצות

חצי בצל קצוץ

125 גרם גבינת פטה

חצי גביע יוגורט טבעי

2 ביצים

150 גרם עלים ירוקים טריים (קייל, תרד, רוקט)

מלח ופלפל

אופן ההכנה

חממו מראש תנור ל-180 מעלות.

במחבת שפכו את שמן הזית וטגנו את רצועות הבטטה עד לריכוך. הסירו והניחו על נייר מגבת את כל הרצועות.

באותה המחבת, הניחו את הבצלים והשום וטגנו קלות.

הוסיפו את העלים הירוקים למחבת ובשלו עד לריכוך.

לאחר הבישול העבירו את התערובת לקערה והוסיפו את הביצים, הגבינה, היוגורט, המלח והפלפל וערבבו היטב.

הניחו את רצועות הבטטה בתחתית תבנית אפייה כבסיס לטארט ולאחר מכן שפכו מעליהן את תערובת העלים והגבינות.

הכניסו לתנור לאפייה של 35 דקות.