מתכון להכנת פנקוטה פטריות קראמבל באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch
חומרים לפנה קוטה
100 גרם פטריות מיובשות
400 מ"ל שמנת לבישול
200 מ"ל חלב
3 בצלי שאלוט
4 דפי ג'לטין
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
חומרים לקראמבל הפטריות
50 גרם תערובת פטריות (פירוט קודם)
50 גרם פיסטוקים
50 גרם סוכר
50 גרם קמח
50 גרם חמאה
4 גרם מלח
חומרים לקישוט
חלמונים
פטריות מפוררות
עירית
אופן הכנה פנה קוטה
מחממים בסיר את החלב והשמנת.
בינתיים קוצצים דק את בצלי השאלוט ומטגנים אותם במחבת קטנה עד להזהבה. מוסיפים את הבצל והפטריות המיובשות לסיר עם החלב והשמנת ומבשלים על חום נמוך למשך 15 דקות.
מרטיבים את דפי הג'לטין בקערה עם מים קרים. מסננים את תערובת הפנה קוטה מהפטריות, מוסיפים את התבלינים, דפי הג'לטין ומערבבים הכל עד לאיחוד מלא.
יוצקים את התערובת בקערות קטנות שונות ומניחים להן להתקרר עד להתמצקות.
אופן הכנה קראמבל
מרסקים את הפטריות שסוננו ואת שאר חומרי הקאמבל בעזרת מעבד מזון עד לקבלת מרקם מגורען. מניחים את התערובת על גביי תבנית אפייה ואופים את התערובת במשך 15 דקות בחום של 180 מעלות.
קישוט
יוצקים מעט מהקראמבל מעל הפנה קוטה, חלמון ביצה ושתי חתיכות עירית קטנות על החלמון. מגישים.