שיפודי ירקות קלויים בטחינה צבעונית

לקראת יום העצמאות יכולים גם הצמחונים ליהנות מארוחה על האש עם מתכון להכנת שיפודי ירקות קלויים בטחינה צבעונית. המתכון מגיע עם שלושה סוגים שונים של טחינה: טחינה סלק, טחינה ירוקה וטחינה כורכום ולימון. המתכון באדיבות חברת בארכה.

ירקות קלויים בטחינה צילום יחצ
ירקות קלויים בטחינה צילום יחצ

ירקות לשיפודים

עגבניות שרי

פטריות

פלפלים

זוקיני

פרחי כרובית

פרחי ברוקולי

טחינה סלק

חצי כוס טחינה

רבע כוס מיץ סלק

שן שום כתושה

מיץ מחצי לימון

טחינה ירוקה (בהדונסיה)

חצי כוס טחינה

צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

עלים מחצי צרור נענע

חצי כוס קרח

 2 שיני שום

 מיץ מחצי לימון

טחינה כורכום ולימון

חצי כוס טחינה

רבע כוס מים

כפית כורכום

רבע כפית כמון

שן שום כתושה

מיץ מחצי לימון

אופן הכנה

משפדים את הירקות על שיפודים.

מכינים כל סוג של טחינה לחוד על ידי ערבוב בבלנדר.

טועמים ומתקנים תיבול.

צולים את השיפודים על גריל או פלאנצ'ה ומגישים לצד המטבלים.