מסעדת עלינא בפיתה ראשון לציון היא אחותה הצעירה והעדכנית של מסעדת עלינא המקורית, מסעדה שעבדה עד פרוץ הקורונה באשדוד. במהדורת 2021 האחים דביר וניב ניפוסי, הבעלים של המסעדה, חברו לשף ינון אלעל (מחניודה ומשחקי השף) והכניסו הכל לתוך פיתות חמות שעשויות במקום, בעבודות יד.
המנות של עלינא בפיתה ראשון לציון נצלות בגריל פחמים, המוסיף להן טעם מעושן. מדי בוקר, עם הדלקת התנור, מונחת על הפחמים תערובת של זעתר טרי, תימין ומרווה, הגדלים בערוגות שבחצר הסמוכה, מיובשים בזרים התלויים על הקירות, ומוסיפים לכל מנה ארומה ים תיכונית ייחודית.
המנות הבשריות כוללות בשר טרי, שעולה לגריל לאחר שהושרה במרינדה במתכון סודי של המסעדה. לצידן מוגשים גם מועבטים (מנות שרינג) וצ'יפס, קוקטיילים, צ'ייסרים ובירות, מיצי הבית ושתיה קלה.
בין המנות בתפריט עלינא בפיתה ראשון לציון
פיתה תרנגולים – פרגית במרינדה, אספרגוס, חסה גחלים, כרוב שרוף קצוץ, סחוג שבור, בצל כבוש, בצל פחם מקורמל וטחינה ירוקה – 49 שקלים.
פיתה שקדים של עגל – שקדי עגל, כרוב שרוף, עגבנייה טרייה, שום קונפי, זעתר טרי, טחינה – עמבה סחוג שבור ואספרגוס – 65 שקלים.
פיתה קציצות פצצות – קבב, משוואיה, אספרגוס, חציל קלוי, שום קונפי, מלפפון כבוש, בצל פחם מקורמל, זעתר טרי וטחינה טהורה – 49 שקלים .
מועבטים בשפת עלינא (תוספת ליד)
בטטה ברולה – מדליוני בטטה מקורמלים עם נגיעת מלח ים אטלנטי וזעתר טרי – 24 שקלים
חציל מפיל – חציל מטוגן ומפוחם המוגש על סילאן, טחינה, זעתר טרי ושום קונפי. – 28 שקלים
במסעדה יש גם מנות ילדים – פיתות קבב או פרגית (34 שקלים) וקינוחים: מלבי (20 שקלים).
עלינא בפיתה ראשון לציון
הרצל 34 ראשון לציון
כשר
להזמנות : 03-622-8055 או באתר