שוק טלה בתנור – מנה קלה להכנה של השף אופיר ורדי – שוק טלה ברוטב יין לבן ורכז רימונים
מתכון ל-10 מנות
זמן הכנה: שעתיים וחצי

מצרכים
3 ק״ג שוק טלה שלם
5 כפות רכז רימונים איכותי
2 כפות דבש
5 שיני שום שלמות
10 ענפי טימין טרי
חצי כוס שמן זית
כף גדושה של פלפל שחור גרוס
3 כפיות מלח דק
1.5 ק״ג ארטישוק ירושלמי חתוך לקוביות (בערך 3 ס״מ)
1 קופסאת שימורי עגבניות קלופות איטלקיות מסוג סן מרזנו
1 ליטר ציר בקר / ציר ירקות
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 190 מעלות
מערבבים את כל החומרים מלבד הציר ומעסים את שוק הטלה בתערובת
קולפים את הארטישוקים הירושלמים וחותכים לגודל המתאים
מניחים את הארטישוקים בתבנית יחד עם שאריות הרוטב והציר
מניחים מעל הארטישוקים את שוק הטלה
צולים את השוק כ-30 דקות עד לקבלת צבע זהוב ולאחר מכן הופכים אותו לצד השני וחוזרים על הפעולה
מנמיכים את טמפרטורת התנורל-120 מעלות
מכסים את התבנית בנייר כסף ומניחים להתבשל בין שעה וחצי לשעתיים נוספות בתנור.
שף אופיר ורדי – תנין טעם
אופיר ורדי (41) , סטודנט לעבודה סוציאלית ופסיכותרפיה, למד קונדיטוריה ובישול בבית הספר של דן גורמה והתחיל לעבוד בתחום האפייה בקונדיטוריות בעיר חיפה כמו קונדיטורית טיבי ותתה המיתולוגיות, אך מהר מאד הבין שהעניין שלו רחב יותר מאשר רק באפיה וקינוחים ופנה לעבודה במסעדת קימל וחוות התבלינים. השילוב בין עבודה סוציאלית, פסיכותרפיה ובישול משפיע מאד על האופן בו אופיר תופס את המפגש עם אנשים, את החיבור עימם, ואת הרצון להעניק מעצמו ולקבל
כיום אופיר הוא שף ראשי ובעלים של קייטרינג תנין טעם. תנין טעם הוא בית קולינרי המספק שירותי קייטרינג בוטיק, ארוחות שף וסדנאות קולינאריות מגוונות בתחומי הקונדיטוריה והבישול.