רוני חייט מלהבים זכה במקום הראשון באליפות הבריסטה של ארומה ישראל 2014

התחרות בחנה את רמת מומחיותם של מכיני הקפה המקצועיים, או בשמם המקצועי – בריסטהaroma9414
רוני חייט, בן 25 מלהבים, זכה במקום הראשון באליפות הבריסטה של ארומה ישראל 2014. התחרות, שמתקיימת מדי שנה, בוחנת את רמת מומחיותם של מכיני הקפה המקצועיים, או בשמם המקצועי – בריסטה. חצי הגמר התקיים בסינמה סיטי ראשון לציון.
 
ברשת מציינים שאליפות הבריסטה היחידה בישראל הנערכת בסטנדרטים בינלאומיים היא של רשת ארומה ישראל. המתחרים נבחנים על הפרטים הקטנים ביותר בתחום הקפה – כיוון הטחינה במכונה, כמות הקפה בכף, דחיסה, טמפרטורת המים ואיכותם, עמידות הקרמה באספרסו, ניקיון עמדת העבודה, הטמפרטורה של הקצפת החלב, גובה הקצף בקפוצ'ינו, ועוד שלל פרטים שאיננו מודעים לקיומם בזמן שאנו לוגמים קפוצ'ינו בבית הקפה האהוב עלינו.

רוני חייט, שעובד בסניף ארומה בית קמה מזה 5 שנים, העפיל לחצי הגמר עם עוד שבעה מתמודדים, ולגמר הגיע עם אלון ששון מסניף ארומה באר שבע.

כל המתמודדים הגיעו בחודש האחרון למחנה אימונים בבית הקלייה של ארומה בעמק האלה והוכשרו לקראת התחרות הגדולה. בעזרת ליווי צמוד של מומחי קפה מרחבי הארץ, המתמודדים היו צריכים לבחור באחד מ- 3 זני קפה שהובאו מחו"ל במיוחד לתחרות, ללמוד על הזן, גידולו ועיבודו ולהתאמן בהכנתו בצורה האופטימלית. מעבר להכנת משקאות האספרסו והקפוצ'ינו, המתמודדים היו צריכים ליצור משקה מיוחד ומקורי המבוסס על אספרסו ועד שלושה רכיבים נוספים לבחירתם.

צוות השופטים הורכב משבעה שופטים: שני שופטים טכניים שבדקו את טכניקת ההכנה, וחמישה שופטי טעם שבדקו את הטעם והמראה של המשקאות עצמם, כמו גם עד כמה עזה תשוקתו של המתמודד לעולם הקפה.