עראייס אפוי במילוי פלאפל מתכון טבעוני של נוף עתאמנה איסמאיל לסוגת
חומרים ל-24 יחידות
500 גרם חומוס סוגת
1 בצל לבן
1 כף אריסה
3 שיני שום
פלפל ירוק חריף לפי הטעם
1 כף כמון
1 כף כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
מלח
1 שקית אבקת אפיה סוגת
6 פיתות חתוכות לרבעים
מעט שמן נייטרלי
הוראות הכנה
לילה לפני ההכנה משרים את החומוס בשפע מים. למחרת מסננים, שוטפים ומעבירים למיכל של מעבד מזון.
מוסיפים לגרגירי החומוס את יתר חומרי המלית (חוץ מהפיתות והשמן) וטוחנים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
מחממים תנור ל-250 מעלות.
ממלאים כל רבע פיתה בכף גדושה מהתערובת ומהדקים יפה. משמנים את הפיתות שרוצים לאפות מיד, אפשר להקפיא את מה שלא מכינים להזמנות אחרת.
מעבירים את הפיתות בממולאות לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מניחים עליהן נייר אפיה נוסף ומעליו מניחים תבנית אפייה נוספת, בתור משקולת.
אופים בתנור כ-15 דקות, עד שהפיתות מזהיבות היטב.
מגישים מיד עם חמוצים, טחינה ועמבה.