מלבי תות שדה טרי

מתכון להכנת מלבי תות שדה טרי מאת מותג אפיה בריאה דני וגלית. רוטב התותים מחליף את מי הורדים בהם עושים שימוש בדרך כלל בהכנת מלבי, רק בגירסה זו לא מדובר ברוטב אלא בתותים טריים.

מלבי תות שדה צילום גלית מרשק למותג דני וגלית
מלבי תות שדה טרי צילום גלית מרשק למותג דני וגלית

מרכיבים 6 מנות
למלבי
1 פחית נוזל קוקוס אורגני
5 כפות סירופ מייפל או אגבה
1 כף תמצית וניל איכותית
1/4 כפית הל (אופציונלי)
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים
לציפוי התותים
10 תותים, שטופים וחתוכים לקוביות
מיץ מחצי לימון / ליים
קליפת לימון/ליים מגוררת מלימון/ליים שלם
3 כפות סירופ מייפל או אגבה
עלי נענע (לקישוט)

אופן ההכנה

מרתיחים את כל מרכיבי המלבי, למעט הקורנפלור והמים, בסיר בינוני.

ממיסים את הקורנפלור במים ומוסיפים את התערובת לסיר, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה.

יוצקים את התערובת לכוסות אישיות עד לגובה של כמחצית הכוס ומעבירים לקירור.

ציפוי התותים

מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי (למעט הנענע). מעבירים למקרר עד להגשה.

מניחים מעל המלבי, מקשטים בעלי נענע ומגישים.

www.dvg.co.il
צילום גלית מרשק, למותג דני וגלית