עוגת דבש ללא גלוטן – רן בן דוד – קונדיטור ראשי – רשת ביגה
מרכיבים:
100 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם סוכר לבן
300 גרם דבש
2 ביצים (L)
200 גרם שמן
350 גרם קמח לעוגות ללג( ממליץ על קמח תמי)
7 גרם אבקת אפיה
2 גרם סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 כפית קנמון
1/4 כפית ציפורן
200 מל׳ תה כהה
אופן הכנה
מחממים תנור ל-165 מעלות.
מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.
מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.
לאפות כ 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.
ביגה עוגת דבש ללא גלוטן לראש השנה צילום יחצ ביגה